Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Stem op jouw favoriet Stem

Art Rocks verlengt aanmeldperiode tot en met 26 oktober 2018

je krijgt vijf dagen extra de tijd om je lied aan te melden en kans te maken op €1000

Muzikanten krijgen vijf dagen extra de tijd om zich aan te melden voor muziekcompetitie Art Rocks en daarmee kans te maken op een optreden in een museum, een finaleplek in Paradiso en een geldprijs van €1000. Nog tot en met 26 oktober (23:59:59) kunnen muzikanten hun track insturen die geïnspireerd is op een van de 56 kunstwerken uit de zeven Nederlandse topmusea Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Tropenmuseum, Drents Museum en Museum Prinsenhof Delft, Bonnefantenmuseum en Centraal Museum Utrecht. Ruim 125 acts hebben zich inmiddels al aangemeld via artrocks.nl.


Kunst inspireert tot het maken van kunst
Muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. Uit alle muziekacts die zich voor Art Rocks inschrijven, selecteren een vakjury en het publiek de acts die door mogen naar de Museumrondes. Op 1 november worden deze 56 acts bekendgemaakt. Bekijk inzendingen


Verloop van de competitie
Tijdens de zeven museumrondes brengen de acts hun track live ten gehore bij het door hen gekozen kunstwerk. Deze voorrondes vinden tussen 17 november en 9 december plaats in de zeven musea. Uit elke museumronde komt één finalist die een vakjury selecteert (zeven in totaal) en er is één publieksfinalist. Deze acht finalisten winnen alle acht een professionele videoclip bij hun track. Op 23 januari 2019 vindt in poptempel Paradiso de finale plaats, waar de finalisten strijden om een geldprijs van €1000.

Zowel tijdens de voorrondes als tijdens de finale zijn er optredens van Art Rocks-ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg. Zij maakten zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk 'Korenveld met maaier en zon (1889, Vincent van Gogh) en Kings of Egypt II (1982, Jean-Michel Basquiat).


Deelnemen
Bekijk de 56 geselecteerde kunstwerken en meld jouw lied uiterlijk 26 oktober 23:59 uur aan. Deelname aan de muziekcompetitie is vanaf 15 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals. Meer over de competitie

Over Art Rocks
Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale is 23 januari 2019 in Paradiso, waar de finalisten strijden om een geldbedrag van €1000.


Overzicht data
t/m 26 oktober 2018 – aanmeldperiode muziekcompetitie Art Rocks
1 november 2018 – bekendmaking selectie muziekacts Museumrondes
17 november - Museumronde Drents Museum, Assen
25 november - Museumronde Boijmans van Beuningen, Rotterdam
1 december - Museumronde Tropenmuseum, Amsterdam
2 december - Museumronde Prinsenhof Delft
6 december - Museumronde Centraal Museum, Utrecht
8 december - Museumronde Bonnefantenmuseum, Maastricht
9 december - Museumronde Kröller-Müller Museum, Otterlo
23 januari 2019 - Finale in Paradiso, Amsterdam
Bekijk agenda

Deel deze pagina
Stem op jouw favoriet Stem