Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Hoe klinken de nummers van de halve finalisten? Luister nu

Halve finalisten Art Rocks 2018 bekend

56 acts door naar museumrondes in Centraal Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, Drents Museum, Museum Prinsenhof Delft, Tropenmuseum, Kröller-Müller Museum en Bonnefantenmuseum

Er zijn 56 acts geselecteerd voor de museumronde van Art Rocks, de landelijke muziekcompetitie die muzikanten uitdaagt een lied te maken geïnspireerd op een kunstwerk. In totaal stuurden bijna 200 artiesten en bands een zelfgeschreven nummer in. De 56 acts zullen in de museumrondes live optreden bij het door hen gekozen kunstwerk of object in het museum. In deze museumrondes strijden ze om een plek in de finale in poppodium Paradiso op 23 januari 2019.  


Juryleden Blaudzun (Art-Rocks-ambassadeur), Roosmarijn Reijmer (Friendly Fire) en Minke Schat (De Lakenhal) kozen per museum de zes beste acts, variërend van hiphop tot klassiek, en van rock tot house. Daarnaast stemde het publiek per museum één extra act de volgende ronde in en koos elk museum zijn persoonlijke favoriet.

De 56 halve finalisten gaan door naar de museumronde, waar ze hun lied live spelen bij het door hun gekozen kunstwerk. Er zijn in totaal zeven museumrondes en per museumronde strijden er acht acts om een plek in de finale. Special guests in de museumrondes zijn Blaudzun en Yung Nnelg, die speciaal een nummer schreven voor Art Rocks.


Museumronde Drents Museum (17 november)
Bernard, Cashmyra, Colin Mooijman met Mulu en Floris Jonker, Pelle Kuipers, Schat, The Dutch, Verona de Diego, WhatTheFunk.

Museumronde Museum Boijmans Van Beuningen (25 november)
Blind Surfer, FABZ Pi, Kinsmit, Marlon van der Pas, Not Sure, Sofia Dragt, The NEW RDX, Wouter van Weert

Museumronde Tropenmuseum (1 december)
Diego Fung, Double Lyrical, ElectRick feat. CS, Hyemal, Jezekiah, Kick, Luxxx, The Steady Itch

Museumronde Museum Prinsenhof Delft (2 december)
Erik Witteveen, Jelske, Khalil, Patrick van Holland, PsySo, Sterre Weldring, The Anaesthetics, There There

Museumronde Centraal Museum (6 december)
ALEXA, Gele Lambo, Grondel, Kings Cross, Konsole, Teddy Mac, Tom Vos, Tricycle

Museumronde Bonnefantenmuseum (8 december)
Eliminator, JASONgwen, Kiri Mioki, KUZKO, Lady Blaxx, Scott & Young, Sophie Speck, Sunday at Eight

Museumronde Kröller-Müller Museum (9 december)
11Eleven, A. Johanson, Géonne Hartman, Hannah Mae, L'Ama, LAu, Romy en Daan, Mata Hari


Beluister de nummers

Tweede stemronde: stem je favoriet de finale in
Van de 56 acts uit de museumronde gaan er in totaal acht door naar de finale. Het publiek mag de achtste finalist bepalen. Tussen 1 november t/m 9 december mag je daarom opnieuw stemmen, maar nu op degene waarvan jij vindt dat die in de finale hoort. De finale vindt op 23 januari in poppodium Paradiso plaats. Je kan op twee manieren stemmen: online en tijdens de museumronde zelf. Je online stem telt één keer, je stem tijdens de museumronde telt maar liefst vijf keer. 

Bekijk de museumrondes

Over Art Rocks
Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale is 23 januari 2019 in Paradiso, waar de finalisten strijden om een geldbedrag van €1000.

Deel deze pagina
Hoe klinken de nummers van de halve finalisten? Luister nu