Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Hoe klinkt de soundtrack van de finalist? LUISTER NU

Zesde finalist Art Rocks 2018 bekend: KUZKO

KUZKO door naar finale Art Rocks in Paradiso

De band KUZKO is door naar de finale van muziekcompetitie Art Rocks 2018. KUZKO wint de finaleplek met de track 'Back at it again with the white vans' die geïnspireerd is op het kunstwerk The Walthamstow Tapestry van kunstenaar Grayson Perry. Eerder bemachtigden Teddy Mac, PsySo, Jezekiah, Sofia Dragt en Colin Mooijman met band al een plek in de finale. In totaal zijn er acht finaleplekken te vergeven voor de finale in Paradiso op 23 januari 2019. KUZKO won zijn finaleplek tijdens de halve finale in Bonnefantenmuseum.

Art Rocks organiseert zeven halve finales, 'Museumrondes', waarbij telkens acht acts strijden om een finaleplek. Er is nog één museumronde te gaan in Kröller-Müller Museum Otterlo (9 december). De vakjury selecteert tijdens elke halve finale één finalist. Het publiek bepaalt via een stemronde wie uiteindelijk de laatste finaleplek wint. 

Beluister het lied 'Back at it again with the white vans' van KUZKO

Muzikant over haar nummer en inspiratie

KUZKO: "Struinend door het digitale museum van art rocks, strandden wij op het 15 meter lange wandtapijt van Grayson Perry. Als actieve in-stand-houders van de huidige consumptiemaatschappij, voelden wij ons direct aangesproken door de afgebeelde taferelen. Wij zijn namelijk vet verslaafd aan nieuwe spullen kopen; het liefst beetje duur vintage. Dit nummer geeft onze hypo-kritische blik op de materialistische samenleving weer."

Finale

De finale vindt op 23 januari plaats in poppodium Paradiso te Amsterdam. Daar strijden acht finalisten om een geldprijs van €1000. In de finale zijn er ook optredens van onder anderen Art Rocks-ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg. Zij maakten zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk  Vincent van Gogh's ‘Korenveld met maaier en zon’ (1889) en ‘Koningen van Egypte II’ (1982) van street-artist Jean-Michel Basquiat. 

Finale Art Rocks - Paradiso - 23 januari 2019

Stem jouw favoriet de finale in

Alle halve finalisten maken via de publieksstemming nog kans op een finaleplek. Het publiek kan namelijk tot en met 9 december stemmen op zijn favoriet. De act met de meeste stemmen wint de laatste finaleplek voor Art Rocks 2018. Het stemmen kan online en fysiek met een stemformulier tijdens een halve finale. De fysieke stem telt voor 5 punten mee, een online stem voor 1 punt. Meer over het stemmen

Opkomende halve finales


Halve finalisten Kröller-Müller Museum Otterlo (9 december) 
11Eleven, A. Johanson, Géonne Hartman, Hannah Mae, L'Ama, LAu, Romy en Daan, Mata Hari
Special guest: Blaudzun

Over Art Rocks

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale is 23 januari 2019 in Paradiso, waar de finalisten strijden om een geldbedrag van €1000.

Foto's door Jelmer de Haas

Deel deze pagina
Hoe klinkt de soundtrack van de finalist? LUISTER NU