Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Hoe klinkt de soundtrack van de finalist? LUISTER NU

Zevende finalist Art Rocks 2018 bekend: Romy & Daan

Romy & Daan door naar finale Art Rocks in Paradiso

Het duo Romy & Daan is door naar de finale van muziekcompetitie Art Rocks 2018. Het duo wint de finaleplek met de track 'House in the gloom' die geïnspireerd is op het kunstwerk La maison aveugle van William Degouve de Nuncques. Eerder bemachtigden KUZKO, Teddy Mac, PsySo, Jezekiah, Sofia Dragt en Colin Mooijman met band al een plek in de finale. In totaal zijn er acht finaleplekken te vergeven voor de finale in Paradiso op 23 januari 2019. Het duo won hun finaleplek tijdens de halve finale in de Museumronde in het Kröller-Müller museum.

Art Rocks organiseert zeven halve finales, 'Museumrondes', waarbij telkens acht acts strijden om een finaleplek. Het publiek bepaalt via een stemronde wie uiteindelijk de laatste finaleplek wint. Er kan nog tot zondag 9 december 23:59 uur worden gestemd.

Beluister het lied 'House in the gloom' van Romy & Daan

Muzikant over het nummer en inspiratie

Romy & Daan: "Het kleurijke huis omringd door donker was voor ons een interessant beeld om een song over te schrijven. We kregen flink veel inspiratie en genoeg ideeën om over te schrijven. We hadden we allebei een ander idee en gevoel bij het kunstwerk en uiteindelijk hebben we die samengebracht en daar is dit liedje uit ontstaan."

Finale

De finale vindt op 23 januari plaats in poppodium Paradiso te Amsterdam. Daar strijden acht finalisten om een geldprijs van €1000. In de finale zijn er ook optredens van onder anderen Art Rocks-ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg. Zij maakten zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk  Vincent van Gogh's ‘Korenveld met maaier en zon’ (1889) en ‘Koningen van Egypte II’ (1982) van street-artist Jean-Michel Basquiat. 

Finale Art Rocks - Paradiso - 23 januari 2019

Stem jouw favoriet de finale in

Alle halve finalisten maken via de publieksstemming nog kans op een finaleplek. Het publiek kan namelijk tot en met 9 december stemmen op zijn favoriet. De act met de meeste stemmen wint de laatste finaleplek voor Art Rocks 2018. Het stemmen kan online en fysiek met een stemformulier tijdens een halve finale. De fysieke stem telt voor 5 punten mee, een online stem voor 1 punt. Meer over het stemmen

Over Art Rocks

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale is 23 januari 2019 in Paradiso, waar de finalisten strijden om een geldbedrag van €1000.

Foto's door Jelmer de Haas

Deel deze pagina
Hoe klinkt de soundtrack van de finalist? LUISTER NU