Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

House in the gloom - Romy en Daan

Kunstwerk: La maison aveugle - Het blinde huis, Kunstenaar: William Degouve de Nuncques, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

Het kleurijke huis omringd door donker was voor ons een interessant beeld om een song over te schrijven. We kregen flink veel inspiratie en genoeg ideeën om over te schrijven. We hadden we allebei een ander idee en gevoel bij het kunstwerk en uiteindelijk hebben we die samengebracht en daar is dit liedje uit ontstaan.


Links van de artiest: Instagram

Details

2189 Views
1390 Dagen
30 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Romy en Daan
Nummer: House in the gloom
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: La maison aveugle - Het blinde huis
Kunstenaar: William Degouve de Nuncques
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Het oranje huis is sterk verlicht, maar de lichtbron is nergens te zien. Bij de onderste vensters zijn de gordijnen gesloten, boven schijnt licht uit de lege kamers. Het huis gaat deels schuil achter bomen. Zij staan volop in blad, in tegenstelling tot de kale struiken tegen het huis. Het heldere licht links verraadt de aanwezigheid van een ander gebouw, verborgen in het donker.

Het verhaal achter het werk

In deze nachtelijke schildering gebeurt niets, maar toch is er spanning. De titel ‘Het blinde huis’ versterkt de spanning. William Degouve de Nuncques wil met dit werk de kijker het gevoel geven dat het leven tot stilstand is gekomen: ‘Het blinde huis, dat was de stomme, sombere natuur die mij haar spiegel voorhield; en in die spiegel zag ik ontroerend leven dat was vastgelopen in de dood.’

De schilderijen van Degouve rekenen we tot het symbolisme, een stroming waarin de verbeelding en de fantasie centraal staan. Vanwege de geheimzinnige en onwerkelijke sfeer die zijn werk oproept, wordt Degouve ook beschouwd als een voorloper van het magisch realisme.

 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken