Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Beweeg in de tijd - Rosann

Kunstwerk: Leren mannenhemd, waarschijnlijk gedragen door Meinard Sprenger, Kunstenaar: Meinard J.I. Sprenger, Museum: Zeeuws Museum

Over de inzending

''Beweeg in de tijd'' karakteriseert de drang van mensen om hun leven blindelings te leven en altijd mee te gaan met de stroming. Meinard Sprenger, de voormalige eigenaar en drager van het leren hemd, kiest ervoor om hier geen genoegen mee te nemen, en in plaats hiervan zijn dromen na te jagen en hiermee stil te staan ten opzichte van zijn omgeving. Na bijna 150 jaar staat de herinnering van Meinard nu in het Zeeuws Museum, terwijl degenen die met de stroming meegingen door de tijd vergeten zijn.
Het nummer is geschreven in het perspectief van Meinard waar hij de angsten, twijfels en gedachten beschrijft over een gevoel van zichzelf zijn.
In het eerste couplet van het nummer wordt beschreven hoe andere mensen altijd een mening hebben over het pad dat je wilt gaan bewandelen, zonder dat deze mensen echt iets weten van jouw leven, of zich er daadwerkelijk om bekommeren. Veel mensen jagen hun dromen niet na omdat ze denken dat het al te laat is. Het zijn juist die mensen die vooroordelen hebben over degenen die wél hun doelen nastreven.
Het tweede couplet geeft het verlangen van Meinard weer om zijn dromen achterna te gaan, maar toont tegelijkertijd de twijfel die hij heeft over of het niet al te laat is, en of zijn plannen niet een roekeloze sprong in het diepe zijn. Hij besluit uiteindelijk dat hij allereerst voor zichzelf leeft, en dat hij zelf invulling moet geven dat voor hem als het juiste voelt.
In het refrein wordt uitdrukking gegeven aan de angst die de persoon die tegen de richting in gaat ongetwijfeld gevoeld moet hebben, maar dat deze persoon ondanks deze angst toch zijn eigen leven durfde te leiden. Meinard blijft alleen in de tijd staan, zowel in zijn eigen leven, als in vereeuwigde vorm in het Zeeuws Museum.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

2039 Views
1242 Dagen
241 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Rosann
Nummer: Beweeg in de tijd
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Leren mannenhemd, waarschijnlijk gedragen door Meinard Sprenger
Kunstenaar: Meinard J.I. Sprenger
Museum: Zeeuws Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Een afwijkend mannenpak tussen de traditionele (zeeuwse)mannenpakken uit die periode. Het leren mannenpak is waarschijnlijk gedragen door Meinard Sprenger.

Het verhaal achter het werk
Meinard Sprenger wil al op jonge leeftijd boer worden. Als erfgenaam van een Zeeuws fortuin verlaat hij op 21-jarige leeftijd Zeeland en vindt hij na jaren van omzwervingen in 1885 zijn thuis in de omgeving van Calgary, Canada. Samen met zijn vriend Henry Muntz begint hij een veeboerderij. Hij geeft deze de naam de Domburg Ranch. Hij houdt er koeien en paarden, leert op zwarte beren te schieten en jaagt op buffels.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks
Bijzonder verhaal achter een op het oog normaal object.

Over de kunstenaar
Meinard J.I. Sprenger wordt op 5 juli 1860 op de Dam 5 te Middelburg geboren en sterft in 1951.

 

Tags

Mannenpak

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken