Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Niemandsland - Nachtlicht met Frieda Gustavs

Kunstwerk: Leren mannenhemd, waarschijnlijk gedragen door Meinard Sprenger, Kunstenaar: Meinard J.I. Sprenger, Museum: Zeeuws Museum

Over de inzending

We kozen dit hemd omdat meteen zichtbaar is dat het zo veel verhalen draagt en daarbinnen is veel ruimte voor invulling en voorstelling. Het hemd zonder inhoud is al een karakter, een subject op zich. De vrolijke franjes gaven mijn onzichtbaar figuur meteen een eerlijke glimlach, een ijverige neus en sterke nadenkende wenkbrauwen. Ik kon ik mij een persoon voorstellen die momenten doorleeft; opwindende en ook langzame momenten.

Het verhaal van Meinard Sprenger deed mij denken aan iemand die ook een grote reis maakte om een toekomstdroom waar te maken. Door deze reis leerden we elkaar kennen. Toen ik begon te dichten, besloot ik verschikkende herinneringen die ik met dit persoon deel te omhullen met metaforen. Vooral herinneringen aan langzame momenten: het schilderen van muren, het staren uit het raam, schaatsen, afwassen, samen muziek maken...

Het lied beschrijft een moment dat oneindig aanvoelt, een moment waarin je verdwaalt, geen uitweg ziet en geen uitweg zoekt. Toch tikt de tijd stiekem door. De muziek weerspiegelt dit zoetzure gevoel. We kunnen ogenblikken niet vasthouden, slechts vertrouwen dat ze steeds in een andere vorm terugkomen.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1035 Views
1240 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Nachtlicht met Frieda Gustavs
Nummer: Niemandsland
Genre: Overig
Kunstwerk: Leren mannenhemd, waarschijnlijk gedragen door Meinard Sprenger
Kunstenaar: Meinard J.I. Sprenger
Museum: Zeeuws Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Een afwijkend mannenpak tussen de traditionele (zeeuwse)mannenpakken uit die periode. Het leren mannenpak is waarschijnlijk gedragen door Meinard Sprenger.

Het verhaal achter het werk
Meinard Sprenger wil al op jonge leeftijd boer worden. Als erfgenaam van een Zeeuws fortuin verlaat hij op 21-jarige leeftijd Zeeland en vindt hij na jaren van omzwervingen in 1885 zijn thuis in de omgeving van Calgary, Canada. Samen met zijn vriend Henry Muntz begint hij een veeboerderij. Hij geeft deze de naam de Domburg Ranch. Hij houdt er koeien en paarden, leert op zwarte beren te schieten en jaagt op buffels.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks
Bijzonder verhaal achter een op het oog normaal object.

Over de kunstenaar
Meinard J.I. Sprenger wordt op 5 juli 1860 op de Dam 5 te Middelburg geboren en sterft in 1951.

 

Tags

Mannenpak

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken