Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Echo's in my head - Bruno

Kunstwerk: Korenveld onder onweerslucht, Kunstenaar: Vincent van Gogh, Museum: Van Gogh Museum

Over de inzending

Het oog viel op dit schilderij voor de inzending van Artocks omdat Bruno houdt van de weidsheid van de natuur en nodig heeft om tot zichzelf te komen. En uiteindelijk om muziek te kunnen schrijven. Dat heeft hij gemeenschappelijk met van Gogh.

“In de laatste weken van zijn leven maakte van Gogh schilderijen van de korenvelden waar hij leefde. Overweldigd door emoties drukte van Gogh triestheid en eenzaamheid uit met dit schilderij”. In Echo’s in my Head klinken ook deze emoties, eenzaamheid en triestheid door. De poetische tekst gaat over van Gogh maar kan ook over Bruno zelf gaan. Over wie het gaat of over allebei is aan de verbeelding van de luisteraar. De muziek klinkt spannend en dreigend en drukt de sfeer uit van een donkere onweerslucht en golft maar door.

In de video gemaakt voor dit project komt de afbeelding tot leven en aan het eind wordt het een kunstwerk aan de muur. Het is mooi dat na alle ellende van van Gogh’s leven de rust van het schilderij wederkeert en daar komt dan ook de toeschouwer, bewonderaar ineens in beeld.

Lyrics
Fields of withered corn surrounds me
Colours in my head black and blue
Easy as a kiss I paint the truth
This fortifying land feeds my mind
Tears are stolen pearls without you
I need some loving arms before I fall
Seek this broken heart, let me trough
'Cause I don't know If I will survive
To much cutly thorns in life
To much deadly storms in life


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

2006 Views
1294 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Bruno
Nummer: Echo's in my head
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Korenveld onder onweerslucht
Kunstenaar: Vincent van Gogh
Museum: Van Gogh Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Uitgestrekt korenveld

Het verhaal achter het werk
In de laatste weken van zijn leven maakte Van Gogh een aantal indrukwekkende schilderijen van de korenvelden rond Auvers. Dit uitgestrekte veld onder een donkere hemel is daar een van. In deze landschappen probeerde hij 'triestheid, extreme eenzaamheid’ uit te drukken. De overweldigende emoties die Van Gogh in de natuur ervoer waren echter ook positief. Aan broer Theo schreef hij: ‘ik weet bijna zeker dat ik in die doeken datgene heb verwoord wat ik niet in woorden uit kan drukken, nl. hoe gezond en hartversterkend ik het platteland vind’. Het langwerpige formaat van Korenveld onder onweerslucht is ongebruikelijk. Het benadrukt de weidsheid van het landschap, net als de eenvoudige compositie: twee horizontale vlakken.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks
Dit werk heb ik uitgekozen omdat het een van de indrukwekkendste werken is die Van Gogh in de laatste weken van zijn leven schilderde. Van Gogh maakte dit werk in Auvers waar hij op dat moment woonde en werkte. Onzeker over zijn toekomst was hij was overweldigd door emoties. In dit soort uitgestrekte legen landshappen probeerde hij 'triestheid, extreme eenzaamheid’ uit te drukken.

Over de kunstenaar
Vincent Willem van Gogh (Zundert, 30 maart 1853 – Auvers-sur-Oise, 29 juli 1890) was een Nederlandse kunstschilder. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de twintigste-eeuwse kunst. Van Gogh wordt gezien als een van de grootste schilders van de 19e eeuw. Deze erkenning kwam echter pas laat.

Bijzonder weetje
Wist je dat dit schilderij een ongebruikelijk formaat heeft? Het langwerpige formaat benadrukt de weidsheid van het landschap en geeft dit werk een panoramisch karakter.

‘Ik weet bijna zeker dat ik in die doeken datgene heb verwoord wat ik niet in woorden uit kan drukken, nl. hoe gezond en hartversterkend ik het platteland vind’. - Van Gogh

 

Tags

1890 Auvers-sur-Oise Schilderij Landschap Natuur Vincent van Gogh

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken