Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

February 7 '77 - Riptide Ruby

Kunstwerk: Affiche MOJO, Kunstenaar: Onbekend, Museum: Museum Prinsenhof Delft

Over de inzending

Is er zoiets als ‘TMI’? Tegenwoordig misschien wel, maar in de tijd dat de Delftse Mojo posters als aankondiging golden voor waar ‘the magic/music happens’ waarschijnlijk niet! In treffend zwart-wit werd eerst de aandacht getrokken en daarna zoveel mogelijk informatie gegeven hoe muziekliefhebbers ervoor konden zorgen erbij te zijn. Twee dagen na het evenement zouden dan in zwart-wit gedrukt de krantenrecensies volgen, waarmee de ervaring herbeleefd kon worden. Informatie die wij, in de tijd van de ‘information overload’, met de juiste databases en zoekopdrachten tegenwoordig in een enkele muisklik weer op ons computerscherm kunnen toveren, net als de setlist van die avond. En zo is de cirkel rond.

Details

1468 Views
2035 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Riptide Ruby
Nummer: February 7 '77
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Affiche MOJO
Kunstenaar: Onbekend
Museum: Museum Prinsenhof Delft

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Grafisch zwart/wit-affiche voor een concert van Frank Zappa in Amsterdam, georganiseerd door concertpromoter Mojo/Acket.

Het verhaal achter het werk

Op een Delftse zolderkamer start Berry Visser vijftig jaar geleden MOJO Concerts. Van het allereerste stadionconcert in Nederland tot meerdaagse festivals zoals Lowlands: MOJO bedenkt het en is hiermee de grondlegger van de popcultuur in Nederland. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot dé muziekpromotor van Nederland.

MOJO is enige tijd samen gegaan met Paul Acket. Dit zijn de beste affiches ooit als het gaat om het overbrengen van informatie. Iedere muziekliefhebber herkende de affiches van verre en haalde er zijn informatie uit. Bedenk je dat er in die tijd nog geen internet en mobieltjes waren. De enige manier waarop MOJO concerten kon aankondigen - en informatie kon geven als er iets veranderde - was via dit soort affiches en via advertenties in kranten en magazines.

Met dit affiche werd een concert van Frank Zappa aangekondigd, een wereldberoemde Amerikaanse rockmuzikant (1940 - 1993). Hij was tussen 1960 en de jaren negentig een succesvol Amerikaans componist, gitarist, zanger en bandleider. Beluister zijn muziek op Spotify.

 

TagsMeer informatie

Gerelateerde Kunstwerken