Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Affiche MOJO

Onbekend / Museum Prinsenhof Delft / 1977


Terug naar kunstwerken

Onbekend

Wat je ziet

Grafisch zwart/wit-affiche voor een concert van Frank Zappa in Amsterdam, georganiseerd door concertpromoter Mojo/Acket.

Het verhaal achter het werk

Op een Delftse zolderkamer start Berry Visser vijftig jaar geleden MOJO Concerts. Van het allereerste stadionconcert in Nederland tot meerdaagse festivals zoals Lowlands: MOJO bedenkt het en is hiermee de grondlegger van de popcultuur in Nederland. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot dé muziekpromotor van Nederland.

MOJO is enige tijd samen gegaan met Paul Acket. Dit zijn de beste affiches ooit als het gaat om het overbrengen van informatie. Iedere muziekliefhebber herkende de affiches van verre en haalde er zijn informatie uit. Bedenk je dat er in die tijd nog geen internet en mobieltjes waren. De enige manier waarop MOJO concerten kon aankondigen - en informatie kon geven als er iets veranderde - was via dit soort affiches en via advertenties in kranten en magazines.

Met dit affiche werd een concert van Frank Zappa aangekondigd, een wereldberoemde Amerikaanse rockmuzikant (1940 - 1993). Hij was tussen 1960 en de jaren negentig een succesvol Amerikaans componist, gitarist, zanger en bandleider. Beluister zijn muziek op Spotify.

 

Informatie

Grootte 
84,1 (h) x 118,9 (b) cm

Materiaal
Papier

Te zien in
Delft bij Museum Prinsenhof

Editie
2018

Tags

1977 Mens Maatschappij Abstract Schilderij

Museum Prinsenhof Delft

Link naar collectie

Deel dit kunstwerk
Inzendingen

Gerelateerde Kunstwerken