Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Is Sterren van Bren Roos jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Sterren - Bren Roos

Kunstwerk: La prière - Het gebed, Kunstenaar: Julio Gonzalez, Museum: Kröller-Müller Museum

Motivatie van de artiest

Ze is de wanhoop nabij. Het enige wat ze nu nog kan doen is...bidden. Ze heft haar handen op, ver boven haar hoofd en reikt naar de hemel. En dan ineens hoort ze een stem, die als door de wind naar haar toe wordt geblazen. Is het haar eigen innerlijke stem? Is het een engel? Hoe dan ook, ze kan deze stem niet ontkennen. Vertrouw maar, zegt de stem, vertrouw maar..


Links van de artiest: Facebook

Details

831 Views
458 Dagen
0 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Bren Roos
Nummer: Sterren
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: La prière - Het gebed
Kunstenaar: Julio Gonzalez
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Een expressief gebed, verbeeld met niets meer dan ijzeren staven

Het verhaal achter het werk

Door middel van platte en ronde stangen en staven weet hij hier met enkele expressieve, opwaartse lijnen de suggestie te wekken van een knielende, biddende vrouw, die haar armen ten hemel heft. Het gebed is een sprekend voorbeeld van hoe Gonzalez zelf zijn beelden ziet: als een vorm van ‘tekenen in de ruimte’.

Gonzalez is een meester in het gebruik van lijnen. Met een paar stukken ijzer maakt hij een intens gebed. Zoals je met een paar noten een groot gevoel kunt oproepen. Het werk is volslagen anders dan een Van Gogh, maar net zo sprekend. Wie voelt zich aangesproken?

De kunstenaar

De Spaanse kunstenaar Julio Gonzalez leert van zijn vader, die edelsmid is, smeden, solderen, snijden en andere vormen van metaalbewerking. Hij vestigt zich in 1900 in Parijs, waar zijn landgenoten Pablo Gargallo en Pablo Picasso hem inspireren sculpturen van ijzer te gaan maken. Hij ontwikkelt zich tot een meester in het assembleren van door hem bewerkte, losse stukken schroot en ijzerafval. Zijn geliefdste onderwerp is de vrouw, zittend, liggend of dansend, haar haar kammend of in de spiegel kijkend. Met platte stukken en stroken ijzer duidt hij zijn figuren en koppen schetsmatig aan.

 

TagsMeer informatie

Gerelateerde Kunstwerken