Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Hoe klinkt de soundtrack van de finalist? LUISTER NU

Vierde finalist Art Rocks 2018 bekend: PsySo

PsySo door naar finale Art Rocks in Paradiso

De band PsySo is door naar de finale van muziekcompetitie Art Rocks 2018. PsySo wint de finaleplek met zijn track 'Tools' die geïnspireerd is op het kunstwerk Instruments for longevity van Jaco van der Vaart. Eerder bemachtigden Jezekiah, Sofia Dragt en Colin Mooijman met band al een plek in de finale. In totaal zijn er acht finaleplekken te vergeven voor de finale in Paradiso op 23 januari 2019. PsySo won zijn finaleplek tijdens de halve finale in Museum Prinsenhof Delft.


"Deze band heeft een fijne energie en podiumpresentatie. Je zag ook goed de synergie tussen de bandleden" - de jury over PsySo.

Art Rocks organiseert zeven halve finales, 'Museumrondes', waarbij telkens acht acts strijden om een finaleplek. Komende weken zijn er nog halve finales in Centraal Museum (6 december), Bonnefantenmuseum (8 december), en Kröller-Müller Museum Otterlo (9 december). De vakjury selecteert tijdens elke halve finale één finalist. Het publiek bepaalt via een stemronde wie uiteindelijk de laatste finaleplek wint. 

Beluister het lied Tools van PsySo

Kunstwerk

PsySo over het kunstwerk: "Het kunstwerk staat volgens ons voor een persoon die met problemen zit. Hij gebruikt allerlei rare omslachtige mentale gereedschappen om te proberen tot de kern te komen, zichzelf te ontleden. Door al deze moeilijke gedachtepatronen op te stapelen wordt het een grote moeilijke warboel en kan hij de kern niet meer zien. Eigenlijk zou hij een stap terug moeten doen en de kern van het probleem, het gevoel, moeten accepteren en ervaren zonder oordeel. We hebben ons best gedaan om een song te maken die net als het kunstwerk een hele confronterende, soms zelf akelige, maar ook speelse vibe neerzet. Het idee hierachter is dat we mensen willen uitdagen hun gedachtepatronen los te laten en gewoon te voelen." 

Finale

De finale vindt op 23 januari plaats in poppodium Paradiso te Amsterdam. Daar strijden acht finalisten om een geldprijs van €1000. In de finale zijn er ook optredens van onder anderen Art Rocks-ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg. Zij maakten zelf ook een track, geïnspireerd op respectievelijk  Vincent van Gogh's ‘Korenveld met maaier en zon’ (1889) en ‘Koningen van Egypte II’ (1982) van street-artist Jean-Michel Basquiat. 

Finale Art Rocks - Paradiso - 23 januari 2019

Stem jouw favoriet de finale in

Alle halve finalisten maken via de publieksstemming nog kans op een finaleplek. Het publiek kan namelijk tot en met 9 december stemmen op zijn favoriet. De act met de meeste stemmen wint de laatste finaleplek voor Art Rocks 2018. Het stemmen kan online en fysiek met een stemformulier tijdens een halve finale. De fysieke stem telt voor 5 punten mee, een online stem voor 1 punt. Meer over het stemmen

Halve finales

Halve finalisten Centraal Museum (6 december)
ALEXA, Gele Lambo, Grondel, Kings Cross, Konsole, Teddy Mac, Tom Vos, Tricycle
Special guest: Yung NnelgHalve finalisten Bonnefantenmuseum (8 december)
Eliminator, JASONgwen, Kiri Mioki, KUZKO, Lady Blaxx, Scott & Young, Sophie Speck, Sunday at Eight
Special guest: Yung NnelgHalve finalisten Kröller-Müller Museum Otterlo (9 december) 
11Eleven, A. Johanson, Géonne Hartman, Hannah Mae, L'Ama, LAu, Romy en Daan, Mata Hari
Special guest: Blaudzun

Over Art Rocks

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale is 23 januari 2019 in Paradiso, waar de finalisten strijden om een geldbedrag van €1000.

Foto's door Jelmer de Haas

Deel deze pagina
Hoe klinkt de soundtrack van de finalist? LUISTER NU