Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is BACCHUS' HYMN van Not Sure jouw favoriet? Stem nu!

BACCHUS' HYMN - Not Sure

Kunstwerk: De triomftocht van Bacchus, Kunstenaar: Peter Paul Rubens, Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Over de inzending

Op het schilderij viert uwe corpulentie de triomf in het oosten. De track is een lofzang aan Bacchus, die zowel door het publiek als hemzelf bezongen wordt. Gedurende het nummer becomplimenteert de duivel hem voor zijn daden en wordt de hoofdpersoon zelf steeds zatter.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1638 Views
867 Dagen
42 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Not Sure
Nummer: BACCHUS' HYMN
Genre: Hiphop
Kunstwerk: De triomftocht van Bacchus
Kunstenaar: Peter Paul Rubens
Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Op een gouden triomfwagen, getrokken door twee tijgers, zit de corpulente god van de wijn, Bacchus. Het hoofd omkranst met wijnranken leunt hij dronken achterover, ondersteund door een sater. Hij is vergezeld van een luidruchtig en losbandig gevolg met tamboerijnen en trommels. Naast hem rijdt zijn mentor, de oude Silenus, die zo dronken is dat hij voorovergebogen op zijn ezel schommelt.

Het verhaal achter het werk

Bacchus komt terug van een triomftocht uit het Oosten dat hij op vreedzame wijze veroverd heeft. Volgens de overlevering is hij namelijk niet alleen god van de wijnbouw en fruitteelt, maar ook brenger van beschaving. Maar de tijgers voor de wagen staan symbool voor de wreedheid van beschonkenen: iemand die vol wijn is, spaart niemand en bovendien zijn dronken mensen zo driest, dat ze zich halsoverkop in ieder gevaar storten. De schets is een ontwerp voor de decoratie van het jachtslot Torre de la Parada van koning Filips IV van Spanje.

De kunstenaar

Peter Paul Rubens (1577-1640) is in zijn tijd een grootheid. Hij krijgt prestigieuze opdrachten van vorstenhuizen uit heel Europa en heeft een succesvol bedrijf met vele assistenten. Voordat hij zich in Antwerpen vestigt, reist Rubens enkele jaren naar Mantua, Genua, Rome, Milaan en Madrid. Hij bestudeert daar de schilderkunst van onder meer Titiaan, Michelangelo en Caravaggio en ontwikkelt daaruit zijn eigen barokke schilderstijl. Vanaf 1608 bouwt hij in Antwerpen een bloeiend atelier op. In veel gevallen maakt Rubens het eerste ontwerp, waarna hij het schilderen overlaat aan zijn assistenten. Hij ziet zorgvuldig toe op de juiste uitvoering en vaak verzorgt hij ook zelf de allerlaatste afwerking van details.

 

“I'm just a simple man standing alone with my old brushes, asking God for inspiration.” - Peter Paul Rubens

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken