Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Gitaar met een man van L'Ama jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Gitaar met een man - L'Ama

Kunstwerk: Zittende man met gitaar, Kunstenaar: Jacques Lipchitz, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

‘Wat is het verhaal van dit beeld?’ Dat is de eerste vraag die wij onszelf stelde. De twee onderdelen die zeker aanwezig zijn, zijn de gitaar en de man. Hier hebben wij ons verhaal omheen gefantaseerd. Net zoals de kunstenaar Lipchitz, hebben wij ons in het mooie Parijs laten inspireren. Hierdoor was de keuze voor de ambiance van het verhaal snel gemaakt. Het speelt zich af naast de Notre Dame en gaat over het verhaal achter de man in het beeld. In het lied creëren we een sfeer die, in combinatie met het beeld, ervoor zorgt dat je jezelf op een grauwe, doch nostalgische dag in Parijs waant.

Details

1369 Views
582 Dagen
7 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: L'Ama
Nummer: Gitaar met een man
Genre: Overig
Kunstwerk: Zittende man met gitaar
Kunstenaar: Jacques Lipchitz
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

De  ‘Zittende man met gitaar’ bestaat uit een aantal platte, holle en bolle vlakken, die in verschillende standen ten opzichte van elkaar zijn geordend.

Het verhaal achter het werk

Hoewel het hoofd, waarop slechts één oog is aangegeven, de schouders, de gitaar, de handen en de benen goed te onderscheiden zijn, is de exacte houding van de man moeilijk vast te stellen. Je moet het als het ware zelf aanvullen. Met weinig middelen weet de kunstenaar een een heel levendig en eigenzinnig beeld te scheppen. Met de sterk vereenvoudigde, geometrische vormen kan je ‘Zittende man met gitaar’  beschouwen als een driedimensionale tegenhanger van de kubistische schilderijen van Picasso. Dit werk ademt muziek. Wat je ook weglaat of ombuigt: deze man zal zijn instrument bespelen, en iets laten horen. Maar hoe zou dat dan klinken?

De kunstenaar

De Litouwse beeldhouwer Jacques Lipchitz komt in Parijs in aanraking met het kubisme. Onder invloed daarvan laat hij in zijn werk de natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid los.

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken