Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Living Statue van Arkae jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Living Statue - Arkae

Kunstwerk: Zittende man met gitaar, Kunstenaar: Jacques Lipchitz, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

"Wat is er hier van mijzelf als persoon in terug te vinden?", vroeg ik mezelf af, tijdens het bestuderen van dit kunstwerk. Ik herkende de passie en de drang om muziek naar buiten te brengen. Maar tegelijkertijd zie ik alle beweeglijkheid vastzitten in een massieve mantel. Naar mezelf kijkend, heb ik veel te bieden, maar ik laat het niet altijd allemaal naar buiten komen. Hiermee moedig ik iedereen, inclusief mijzelf, aan om deze mantel af te doen en de passie en uitbundigheid een kans te geven, om je los te vechten van alle schroom, onzekerheid en apathie. Ik zie een wens om muziek te laten leven. En zodoende heb ik me bij het schrijven van dit lied mezelf in zijn verankerde schoenen geplaatst. Living Statue is het resultaat, een track die begint met de terughoudendheid en beetje bij beetje het licht van binnen naar buiten laat schijnen.


Links van de artiest: Website Facebook

Details

842 Views
587 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Arkae
Nummer: Living Statue
Genre: Indie
Kunstwerk: Zittende man met gitaar
Kunstenaar: Jacques Lipchitz
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

De  ‘Zittende man met gitaar’ bestaat uit een aantal platte, holle en bolle vlakken, die in verschillende standen ten opzichte van elkaar zijn geordend.

Het verhaal achter het werk

Hoewel het hoofd, waarop slechts één oog is aangegeven, de schouders, de gitaar, de handen en de benen goed te onderscheiden zijn, is de exacte houding van de man moeilijk vast te stellen. Je moet het als het ware zelf aanvullen. Met weinig middelen weet de kunstenaar een een heel levendig en eigenzinnig beeld te scheppen. Met de sterk vereenvoudigde, geometrische vormen kan je ‘Zittende man met gitaar’  beschouwen als een driedimensionale tegenhanger van de kubistische schilderijen van Picasso. Dit werk ademt muziek. Wat je ook weglaat of ombuigt: deze man zal zijn instrument bespelen, en iets laten horen. Maar hoe zou dat dan klinken?

De kunstenaar

De Litouwse beeldhouwer Jacques Lipchitz komt in Parijs in aanraking met het kubisme. Onder invloed daarvan laat hij in zijn werk de natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid los.

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken