Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Ik brokkel van Rose Hip jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Ik brokkel - Rose Hip

Kunstwerk: Zittende man met gitaar, Kunstenaar: Jacques Lipchitz, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

We hebben gekozen voor een experimentele sound die past bij het experiment dat de kunstenaar JACQUES LIPCHITZ in 1918 aanging.
De tekst gaat over hoe een mens door zijn omgeving (of zichzelf) volledig kan worden afgebroken. In dit geval bouwde de hoofdpersoon zich uit de brokstukken opnieuw op tot een persoon die aan de buitenwereld zijn verschillende perspectieven toont vol van innerlijke harmonie.


Links van de artiest: Website Facebook

Details

591 Views
582 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Rose Hip
Nummer: Ik brokkel
Genre: Experimenteel
Kunstwerk: Zittende man met gitaar
Kunstenaar: Jacques Lipchitz
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

De  ‘Zittende man met gitaar’ bestaat uit een aantal platte, holle en bolle vlakken, die in verschillende standen ten opzichte van elkaar zijn geordend.

Het verhaal achter het werk

Hoewel het hoofd, waarop slechts één oog is aangegeven, de schouders, de gitaar, de handen en de benen goed te onderscheiden zijn, is de exacte houding van de man moeilijk vast te stellen. Je moet het als het ware zelf aanvullen. Met weinig middelen weet de kunstenaar een een heel levendig en eigenzinnig beeld te scheppen. Met de sterk vereenvoudigde, geometrische vormen kan je ‘Zittende man met gitaar’  beschouwen als een driedimensionale tegenhanger van de kubistische schilderijen van Picasso. Dit werk ademt muziek. Wat je ook weglaat of ombuigt: deze man zal zijn instrument bespelen, en iets laten horen. Maar hoe zou dat dan klinken?

De kunstenaar

De Litouwse beeldhouwer Jacques Lipchitz komt in Parijs in aanraking met het kubisme. Onder invloed daarvan laat hij in zijn werk de natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid los.

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken