Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Stars - Live At Olympus

Kunstwerk: Zonder titel, Kunstenaar: Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, Museum: Het Noordbrabants Museum

Over de inzending

Van het werk van Kiki en Joost werden ik erg blij. Bijzonder spreekt mij aan de schoonheid die uit hun werkt spreekt. Schoonheid, die ons kunstenaars de fijne taak geeft om de wereld er mooi mee aan te kleden.

Met Live At Olympus hebben dit met muziek en tekst proberen te doen want daar zijn we wat handiger in dan met staal en keramiek.

Dit werk dwong ons totaal niet tot een gekaderd onderwerp voor ons liedje, het heeft ook geen titel die richting geeft. Wat het werk voor ons betekend is dat het een ontmoeting is tussen 2 levens, 2 werelden, 2 observators, 2 kunstenaars, 2 mensen die het mooie niet kunnen laten voor wat het is.

Stars is een verzameling van bijzondere warme gevoelens, gedachten en momenten die voor ons heel veel schoonheid hebben. Schoonheid waar je aan voorbij kunt leven als je niet oppast dat je er op vergeet te letten. Deze momenten spelen zich af in een raamwerk, een constructie van een verhaaltje van twee mensen die op weg zijn om elkaar te ontmoeten.

Het zijn net sterren. In een raamwerk van een universum. Die de donkere nacht oplichten. Als je er maar wel op let.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

972 Views
1240 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Live At Olympus
Nummer: Stars
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Zonder titel
Kunstenaar: Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk
Museum: Het Noordbrabants Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Object van staal en keramiek

Het verhaal achter het kunstwerk
Dit werk werd gemaakt in opdracht van HNBM. Beide ontwerpers delen een atelier maar werken niet heel vaak samen.

Waarom voor Art Rocks gekozen?
Het Noordbrabants Museum toont alle kunstuitingen uit Brabant. Kiki en Joost zijn internationaal gelauwerde designers uit Brabant. Het aardewerk van Kiki versmelt hier met de stalen constructie van Joost.

Over de kunstenaars
Kiki van Eijk (Tegelen, 1978) woont in Eindhoven en werkt daar in een voormalig magazijn. Zij kijkt en onderzoekt vol vreugde de schoonheid die ligt in de kleine details in de natuur. In haar werk zie je een uitzonderlijk intuïtief gebruik van kleur. Joost (Delft, 1976) schroeft, last, zaagt en construeert. Ook maakt hij gebruik van mallen. Zijn werkplaats is zijn koninkrijk waar zijn interesse in constructies zich ontvouwt in verbazingwekkend design. Hij heeft één belangrijke regel: volg geen trends! In het dagelijkse leven vormen ze ook een koppel.

Tags

Aardewerk Staal

Meer informatie

Gerelateerde Kunstwerken