Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Troostbos

Moniek Toebosch / Kunstlinie Almere Flevoland / 1995


Terug naar kunstwerken

Moniek Toebosch

Dit zie je
Een metalen kastje met daarop een glazen vaas, waar we een bos speakertjes op steeltjes zien, als ware het een bos bloemen.

Het verhaal achter het werk
Het nachtkastje is bestemd voor naast een ziekenhuisbed. Wanneer je dichterbij komt en je oor naar de ‘bloemen’ toebrengt, fluistert Moniek je troostende, positieve woorden toe, zoals "De zon schijnt! Hoor de zon schijnt! Hoezee, hoezee!"

Waarom uitgekozen voor Art Rocks?
Beeldende kunst en muziek kunnen van grote invloed op je stemming zijn. Troostbos biedt nu een intieme troostende ervaring. In een gedeelde ervaring zoals Art Rocks zit een vergelijkbare intieme ervaring, alleen vergroten we de intimiteit van een enkel persoon naar een kleine groep. Zoals gedeelde smart halve smart is, kunnen we gedeelde troost dan vermeerderen?

Over de kunstenaar
Moniek Toebosch (1948 - 2012) gebruikte veel verschillende disciplines in haar kunst. Van beelden tot performances, van installaties tot toespraken en muziek; Toebosch heeft zich nooit in een hokje laten vatten. Niet alleen met haar kunst, maar ook als docent aan de Gerrit Rietveld Academie, de AKI, Rijksacademie en Dasarts was Toebosch van grote invloed op andere kunstenaars.

Informatie

Materiaal
Metaal (kastje), glas (vaas), elektra (speakertjes).

Te zien in
Momenteel in depot, tijdens museumronde op zaal

Editie
2020

Tags

1995 Object Maatschappij Abstract Installatie Troost Maatschappij

Kunstlinie Almere Flevoland

Link naar collectie

Deel dit kunstwerk
Inzendingen

Gerelateerde Kunstwerken