Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Map of Delft of Delft

Bouke de Vries / Museum Prinsenhof Delft / 2017


Terug naar kunstwerken

Bouke de Vries

Dit zie je
De vorm van dit kunstwerk is gebaseerd op de 17de-eeuwse kaart van Delft van Dirck van Bleyswijck. Door Delfts blauwe scherven te herbruiken benadrukt de kunstenaar de schoonheid van het materiaal dat hier in de stad geproduceerd wordt.

Het verhaal achter het werk
De Engelse titel van dit werk is dubbelzinnig. Het verwijst naar de stadsplattegrond van de stad Delft, maar ook naar het beroemde aardewerk dat hier gemaakt wordt.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks?
Zowel de vorm (kaart van Delft) als het materiaal is typisch Delfts.

Over de kunstenaar
Geboren in Utrecht, Nederland, studeerde Bouke de Vries (Utrecht, 1960) aan de Design Academy Eindhoven en Central St Martin’s, Londen. Na met John Galliano, Stephen Jones en Zandra Rhodes te hebben gewerkt, veranderde hij van carrière en studeerde hij conservatie en restauratie van keramiek aan het West Dean College. Gebruikmakend van zijn vaardigheden als restaurateur, herwinnen zijn 'geëxplodeerde' kunstwerken gebroken potten terug na hun accidentele trauma. Hij noemde het 'de schoonheid van vernietiging'. In plaats van ze te reconstrueren, deconstrueert hij ze. In plaats van het bewijs van deze meest dramatische episode in het leven van een keramisch object te verbergen, benadrukt hij hun nieuwe status, brengt ze nieuwe deugden, nieuwe waarden bij en brengt ze hun verhalen naar voren.

Informatie

Materiaal
Tinglazuuraardewerk en diverse materialen

Afmetingen
117 × 86 cm

Te zien 
Vaste tentoonstelling Delfts Blauw

Editie
2020

Tags

2017 Object Overig Figuratief Overig Delfts Blauw Keramiek Kunstnijverheid

Museum Prinsenhof Delft

Link naar collectie

Deel dit kunstwerk
Gerelateerde Kunstwerken