Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Faces - Kerwin

Kunstwerk: Hoofdstukken, Kunstenaar: Jan Fabre, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

Geïnspireerd door de meerdere zelfportretten van Hoofdstukken, die volgens Fabre de verschillende aspecten van zijn persoonlijkheid weergeven, schreef ik Faces. over hoe we in verschillende situaties verschillende aspecten van onszelf laten zien. We zetten steeds een ander gezicht of masker op. Daarbij speelt bij de angst dat er onder die maskers eigenlijk niets is, maar uiteindelijk komt de berusting dat dit hetgeen is waar we het mee doen.
Zoals het kunstwerk steeds weer een andere uitwerking is van hetzelfde gezicht, koos ik om in Faces de tekst zich niet te laten herhalen. De muziek herhaalt zich, maar elke zin is anders. Alleen aan het eind komt er een herhaling in de gezichten.


Links van de artiest: Website Facebook

Details

1220 Views
1305 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Kerwin
Nummer: Faces
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Hoofdstukken
Kunstenaar: Jan Fabre
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Één van acht Hoofdstukken in de beeldentuin: een zelfportret van Fabre met het gewei van een edelhert.

Het verhaal achter het werk

Jan Fabre maakte verschillende Hoofdstukken. Het zijn zelfportretten, in de leeftijd van 20 tot 70 jaar, gecombineerd met bijvoorbeeld dierlijke hoorns, een gewei, of ezelsoren. De hoorns zijn een soort antennes om signalen op te vangen, of om zich mee te verdedigen. De Hoofdstukken trekken je het bos in en laten je niet meer los. Fabre toont zichzelf als kunstenaar: kwetsbaar, creatief én strijdbaar. En wie zou nu zelf niet heel even zo’n gewei willen dragen? Het maken van een serie zelfportretten is volgens de beeldhouwer in ieder geval geen ijdelheid:

 “Zoveel verschillende portretten lijkt misschien schizofreen, maar volgens mij is iedereen schizofreen. Iedereen draagt verschillende persoonlijkheden in zich, is meer mensen of menstypes tegelijk. De portretten zijn niet allemaal vleiend. Ik sta er ook met ezelsoren, als domoor met een lange neus zoals Pinocchio, met de hoorns opgezet.”

“Ik geloof dat wij allen schizofreen zijn. Misschien zit er wel in mij een gangster, een genie, een clown of een charlatan.” - Jan Fabre

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken