Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Teenage Dreams van A. Johanson jouw favoriet? Stem nu!

Teenage Dreams - A. Johanson

Kunstwerk: Hoofdstukken, Kunstenaar: Jan Fabre, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

Het kunstwerk haalde bij mij een gevoel van melancholie naar boven. Iemand die nadenkt over zijn leven, over wie hij is, wie hij ooit was en wie hij had kunnen zijn. Teenage Dreams gaat over het loslaten van die gedachtes, niet blijven hangen in het verleden of in onrealistische dromen van toen.

Je ziet de verschillen tussen iedere kop, maar ook de grote tegenstelling tussen de omgeving en de stukken zelf. De rust van de natuur tegenover de expressieve hoofden. Dat heb ik terug laten komen in de muziek. Je hoort verschillende stemmen rondzingen, tegenstrijdigheid in de verschillende delen van het stuk, maar je kunt vooral lekker verdwijnen in de muziek zoals Hoofdstukken je ook meeneemt in de omgeving.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

1368 Views
861 Dagen
14 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: A. Johanson
Nummer: Teenage Dreams
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Hoofdstukken
Kunstenaar: Jan Fabre
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Één van acht Hoofdstukken in de beeldentuin: een zelfportret van Fabre met het gewei van een edelhert.

Het verhaal achter het werk

Jan Fabre maakte verschillende Hoofdstukken. Het zijn zelfportretten, in de leeftijd van 20 tot 70 jaar, gecombineerd met bijvoorbeeld dierlijke hoorns, een gewei, of ezelsoren. De hoorns zijn een soort antennes om signalen op te vangen, of om zich mee te verdedigen. De Hoofdstukken trekken je het bos in en laten je niet meer los. Fabre toont zichzelf als kunstenaar: kwetsbaar, creatief én strijdbaar. En wie zou nu zelf niet heel even zo’n gewei willen dragen? Het maken van een serie zelfportretten is volgens de beeldhouwer in ieder geval geen ijdelheid:

 “Zoveel verschillende portretten lijkt misschien schizofreen, maar volgens mij is iedereen schizofreen. Iedereen draagt verschillende persoonlijkheden in zich, is meer mensen of menstypes tegelijk. De portretten zijn niet allemaal vleiend. Ik sta er ook met ezelsoren, als domoor met een lange neus zoals Pinocchio, met de hoorns opgezet.”

“Ik geloof dat wij allen schizofreen zijn. Misschien zit er wel in mij een gangster, een genie, een clown of een charlatan.” - Jan Fabre

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken