Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

MiniM019 - Jan den Besten

Kunstwerk: One Purple Line 06, Kunstenaar: Thomas Trum, Museum: Het Noordbrabants Museum

Over de inzending

Ik ben gefascineerd door de kracht van minimalisme. In mijn muziek ga ik uit van een klein palet aan klanken, ritmes en melodieën. In en door hun samenspel ontstaat variatie en kleur.

Datzelfde zie ik terug in 'One Purple Line 06'. De basis bestaat uit enkele vormen en één kleur. Maar door de herhaling ontstaan allerlei patronen en kleurschakeringen. Tegelijkertijd is er aan de randen van het beeld, en tussen de overgangen, ruimte voor leegte, wat het geheel krachtig maakt.

Ook in mijn muziek is leegte, of stilte, een belangrijk element. De stilte bevriest de aandacht voor een moment, de adem wordt even ingehouden als het ware. Dat geeft lucht en maakt de ritmes sterker.


Links van de artiest: Website

Details

1360 Views
1254 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Jan den Besten
Nummer: MiniM019
Genre: Electronic/Ambient
Kunstwerk: One Purple Line 06
Kunstenaar: Thomas Trum
Museum: Het Noordbrabants Museum

Informatie over het kunstwerk

Het verhaal achter het kunstwerk: What you see, is what you get

Waarom voor Art Rocks gekozen?
De schijnbaar eenvoudige tekening is aangebracht me een enorme precisie en concentratie. Klaar en vorm komen samen in een krachtig beeld.

Over de kunstenaar
Thomas Trum (1989) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven (dipl. 2014) en opereert op het snijvlak van kunst en design. Thomas heeft een achtergrond in de graffiti scene, waaruit zijn fascinatie voor het achterlaten van sporen en vulling van oppervlakken is te verklaren. Hij experimenteert met verf en ontwikkelt zelf technieken om deze toe te passen. De experimenten resulteren in transparante kleurvelden en spectaculair werk, waarbij sporen van het proces nog zichtbaar zijn. Zijn zeer actieve manier van werken is vaak gebaseerd op trial-and-error: waarbij het resultaat van zijn acties niet vooraf wordt bepaald en waarbij enthousiasme en snelheid een deel van het eindresultaat bepalen.

Bijzonder weetje
Thomas Trum bracht in 2018 een enorme muurschildering aan in de tuingalerij van HNM. Het was een tijdelijk werk. Het ontwerp op papier bevindt zich in de collectie van HNBM.

Tags

Hedendaagse kunst Abstracte Monochrome kunst

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken