Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Violet Sun - David Rooker

Kunstwerk: One Purple Line 06, Kunstenaar: Thomas Trum, Museum: Het Noordbrabants Museum

Over de inzending

Ik begon met dit nummer op een voor mij vrij onorthodoxe wijze: het besluit om het deze keer instrumentaal te doen. Vervolgens ben ik heel erg gaan werken vanuit een bepaald gevoel dat dit kunstwerk mij gaf, maar wat ik op dat moment nog niet goed onder woorden kon brengen. Achteraf zou ik dit bestempelen als 'broeierig', omdat dat een kernwoord is dat bij het bekijken van dit schilderij bij mij naar boven komt. Dit is voornamelijk vanwege het kleurgebruik (de paarse kleuren zijn erg broeierig). Een van de kernelementen van 'Violet Sun' is de herhalende synthesizerloop, die ik achteraf zou identificeren als een representatie voor de cirkel. Gedurende het nummer komen hier steeds meer loops (cirkels) overheen. Als dan tegen het einde de akkoorden veranderen, wordt deze verandering belichaamd door de rechthoek.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1214 Views
1268 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: David Rooker
Nummer: Violet Sun
Genre: Electronic/Ambient
Kunstwerk: One Purple Line 06
Kunstenaar: Thomas Trum
Museum: Het Noordbrabants Museum

Informatie over het kunstwerk

Het verhaal achter het kunstwerk: What you see, is what you get

Waarom voor Art Rocks gekozen?
De schijnbaar eenvoudige tekening is aangebracht me een enorme precisie en concentratie. Klaar en vorm komen samen in een krachtig beeld.

Over de kunstenaar
Thomas Trum (1989) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven (dipl. 2014) en opereert op het snijvlak van kunst en design. Thomas heeft een achtergrond in de graffiti scene, waaruit zijn fascinatie voor het achterlaten van sporen en vulling van oppervlakken is te verklaren. Hij experimenteert met verf en ontwikkelt zelf technieken om deze toe te passen. De experimenten resulteren in transparante kleurvelden en spectaculair werk, waarbij sporen van het proces nog zichtbaar zijn. Zijn zeer actieve manier van werken is vaak gebaseerd op trial-and-error: waarbij het resultaat van zijn acties niet vooraf wordt bepaald en waarbij enthousiasme en snelheid een deel van het eindresultaat bepalen.

Bijzonder weetje
Thomas Trum bracht in 2018 een enorme muurschildering aan in de tuingalerij van HNM. Het was een tijdelijk werk. Het ontwerp op papier bevindt zich in de collectie van HNBM.

Tags

Hedendaagse kunst Abstracte Monochrome kunst

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken