Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Tonight - Atomic Breeze

Kunstwerk: One Purple Line 06, Kunstenaar: Thomas Trum, Museum: Het Noordbrabants Museum

Over de inzending

One purple line geeft een nachtelijke associatie. De lijn lijkt een spel aan te gaan en verbindingen te zoeken. Het zoeken van nachtelijke verbindingen is dan ook het thema van dit nummer. De spanning van de nachtelijke ontmoetingen zit hem precies daar waar de connectie nog net niet gemaakt is. Ook dit zien we terug in het kunstwerk. Daar waar lijnen elkaar schier eindeloos lijken te kruisen, dansen ze misschien toch meer om elkaar heen. Net als jij en ik.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

1101 Views
1240 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Atomic Breeze
Nummer: Tonight
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: One Purple Line 06
Kunstenaar: Thomas Trum
Museum: Het Noordbrabants Museum

Informatie over het kunstwerk

Het verhaal achter het kunstwerk: What you see, is what you get

Waarom voor Art Rocks gekozen?
De schijnbaar eenvoudige tekening is aangebracht me een enorme precisie en concentratie. Klaar en vorm komen samen in een krachtig beeld.

Over de kunstenaar
Thomas Trum (1989) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven (dipl. 2014) en opereert op het snijvlak van kunst en design. Thomas heeft een achtergrond in de graffiti scene, waaruit zijn fascinatie voor het achterlaten van sporen en vulling van oppervlakken is te verklaren. Hij experimenteert met verf en ontwikkelt zelf technieken om deze toe te passen. De experimenten resulteren in transparante kleurvelden en spectaculair werk, waarbij sporen van het proces nog zichtbaar zijn. Zijn zeer actieve manier van werken is vaak gebaseerd op trial-and-error: waarbij het resultaat van zijn acties niet vooraf wordt bepaald en waarbij enthousiasme en snelheid een deel van het eindresultaat bepalen.

Bijzonder weetje
Thomas Trum bracht in 2018 een enorme muurschildering aan in de tuingalerij van HNM. Het was een tijdelijk werk. Het ontwerp op papier bevindt zich in de collectie van HNBM.

Tags

Hedendaagse kunst Abstracte Monochrome kunst

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken