Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Troostbos - Zout Zand

Kunstwerk: Troostbos, Kunstenaar: Moniek Toebosch, Museum: Kunstlinie Almere Flevoland

Over de inzending

Moniek Toebosch haar eindproduct is mijn startproduct.
Na de workshop Mindfull Kunst kijken door Peter Thissen, liepen we door de ruimte en het kunstwerk trok mij aan. Er zijn zoveel details te zien en uit de speakers komen fluisterstemmen. Ik wilde het kunstwerk omarmen en dat heb ik gedaan met dit lied. Triest maar dansbaar, zo kan het leven ook zijn. We maken er allemaal het beste van en laten het beste na. Moniek is helaas niet meer onder ons maar haar kunstwerk blijft nog jarenlang inspireren.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1772 Views
1355 Dagen
114 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Zout Zand
Nummer: Troostbos
Genre: Experimenteel
Kunstwerk: Troostbos
Kunstenaar: Moniek Toebosch
Museum: Kunstlinie Almere Flevoland

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Een metalen kastje met daarop een glazen vaas, waar we een bos speakertjes op steeltjes zien, als ware het een bos bloemen.

Het verhaal achter het werk
Het nachtkastje is bestemd voor naast een ziekenhuisbed. Wanneer je dichterbij komt en je oor naar de ‘bloemen’ toebrengt, fluistert Moniek je troostende, positieve woorden toe, zoals "De zon schijnt! Hoor de zon schijnt! Hoezee, hoezee!"

Waarom uitgekozen voor Art Rocks?
Beeldende kunst en muziek kunnen van grote invloed op je stemming zijn. Troostbos biedt nu een intieme troostende ervaring. In een gedeelde ervaring zoals Art Rocks zit een vergelijkbare intieme ervaring, alleen vergroten we de intimiteit van een enkel persoon naar een kleine groep. Zoals gedeelde smart halve smart is, kunnen we gedeelde troost dan vermeerderen?

Over de kunstenaar
Moniek Toebosch (1948 - 2012) gebruikte veel verschillende disciplines in haar kunst. Van beelden tot performances, van installaties tot toespraken en muziek; Toebosch heeft zich nooit in een hokje laten vatten. Niet alleen met haar kunst, maar ook als docent aan de Gerrit Rietveld Academie, de AKI, Rijksacademie en Dasarts was Toebosch van grote invloed op andere kunstenaars.

Tags

Troost Maatschappij

Meer informatie

Gerelateerde Kunstwerken