Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Acephalic

Elisabet Stienstra / Kunstlinie Almere Flevoland / 1999


Terug naar kunstwerken

Elisabet Stienstra

Dit zie je
Een vrouwvormig achterovergebogen sculptuur, staande op een tafel.

Het verhaal achter het werk en de kunstenaar
De vrouw staat centraal in het werk van beeldhouwster Elisabet Stienstra. Ze bevraagt de rol en representatie van de vrouw, en hoe die door de tijd heen aan verandering onderhevig is. Ook religieuze elementen boeien Stienstra en zien we regelmatig terug in haar werk.

Door te kiezen voor levensgrote sculpturen, meent Stienstra dat haar werk zich beter verhoudt tot de beschouwer en uitnodigt tot een dialoog. In haar oeuvre gaat het niet om grote, algemene statements, maar juist om subjectiviteit en intieme gevoelens.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks?
Het sculptuur van Elisabet Stienstra (Gasselternijveen, 1967) is een uitdagende. Enerzijds heeft het de zachte, verwelkomende vormen van het vrouwelijk lichaam, anderzijds zijn de abstracte, hoekige armen en afwezigheid van een hoofd afstandelijk en anoniem. Graag zouden we het werk muzikaal geïnterpreteerd zien door een vrouwelijke artiest, die de innerlijke wereld van dit beeldhouwwerk een geluid geeft.

“Zoals in veel van mijn beelden, toon ik het vrouwelijk lichaam niet alleen fysiek aantrekkelijk, maar toon ik ook aspecten die emotioneel oncomfortabel zijn: in positieve en negatieve zin. Aan de ene kant verwonderd zijn over de schoonheid van het lichaam, maar ook aandacht houden voor wat een mens kan overkomen of aanrichten.” - Elisabet Stienstra

Informatie

Materiaal
Brons, gips, hout

Te zien 
Momenteel in depot, tijdens museumronde op zaal

Editie
2020

Tags

1999 Mens Maatschappij Abstract Beeld Vrouw Innerlijke wereld

Kunstlinie Almere Flevoland

Link naar collectie

Deel dit kunstwerk
Inzendingen

Gerelateerde Kunstwerken