Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Box of Glass - Zoey Adams

Kunstwerk: Kompaktes Kommunhaus, Kunstenaar: Carsten Höller, Museum: Kunstlinie Almere Flevoland

Over de inzending

Ik heb voor dit kunstwerk gekozen omdat dit jaar voor ons allemaal een heel moeilijk jaar is geweest en persoonlijk heb ik het gevoel dat ik vastzit en niet verder kan. Er zijn veel dingen die ik wil doen, maar ik heb het gevoel dat ik dat niet mag, niet alleen vanwege de pandemie maar ook vanwege de samenleving. Dit lied reflecteert zowel op het willen loskomen van een doos waarin we zijn gezet als op het isolatie dat de pandemie ons heeft gebracht.


Links van de artiest: Instagram

Details

5295 Views
1266 Dagen
1165 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Zoey Adams
Nummer: Box of Glass
Genre: Indie
Kunstwerk: Kompaktes Kommunhaus
Kunstenaar: Carsten Höller
Museum: Kunstlinie Almere Flevoland

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Höller ontwierp een doorzichtige perspex-versie van de burgerzaal van Almere (ontworpen door Cees Dam), waar de installatie aanvankelijk ook een tijd opgesteld in heeft gestaan.

Het verhaal achter dit kunstwerk
De installatie is op-en-top Höller: experimenterend met de ruimte en wat het doet met jou als mens. Het monumentale pand dat hij in het klein nabootste, blijft even monumentaal, maar met een totaal ander gevoel door de transparantie. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Wat zou het effect van die transparantie zijn op bijeenkomsten in het origineel, wanneer deze ook transparant zou zijn?

Waarom uitgekozen voor artrocks
Höller mag zelf graag experimenteren, maar doet dat vooral in ruimtelijk opzicht. Niet gek, voor iemand die in eerste instantie een meer wetenschappelijk carrièrepad volgde. We zijn heel benieuwd of er muzikanten zijn die het experiment aandurven. Hoe klinkt transparantie?

Over de kunstenaar
Grote, experimentele installaties zijn kenmerkend voor de Duitse kunstenaar Carsten Höller (Brussel, 1961).

“I see one function of the museum as being a space for experimentation and for testing ideas and concepts that could eventually be realised on a larger scale outside the museum.” - Carsten Höller

Tags

Experiment Architectuur Menselijk gedrag

Meer informatie

Gerelateerde Kunstwerken