Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Flowers - Sascha

Kunstwerk: Amo Te Ama Me, Kunstenaar: Sir Lawrence Alma-Tadema, Museum: Fries Museum

Over de inzending

Er valt zo veel te fantaseren bij dit sprookjesachtige schilderij! Naast dat het een prachtige, kleurrijke bijna levensechte scene is, is de situatie op het schilderij op zó veel manieren te interpreteren. Het roept bij mij meteen vragen op: waarom zit die jongen er zo nonchalant bij? Waarom draagt hij een cape? Waarom geeft hij het meisje bloemen? Wat vindt het meisje er van? Waarom kijkt ze naar de bloemen en niet naar hem? Hoe zal ze reageren? Mijn songtekst is een (moderne) interpretatie van de relatie tussen het meisje en de jongen. Het is geschreven vanuit het perspectief van het meisje.


Links van de artiest: Instagram

Details

1010 Views
1240 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Sascha
Nummer: Flowers
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Amo Te Ama Me
Kunstenaar: Sir Lawrence Alma-Tadema
Museum: Fries Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Een jong stel zit op een marmeren bank. Zij kijkt pijnzend naar een bos rozen, hij leunt behoedzaam naar haar toe. Zal zijn aanzoek worden geaccepteerd?

Het verhaal achter het werk
Ik houd van jou, houd jij van mij? Dat is de vertaling van de titel van dit werk (Amo te ama me). Daar zit je dan, in je roestkleurige mantel, op dat keiharde marmeren bankje. De rozen die je net aan het meisje hebt gegeven, liggen in haar blankje armen. Ze tuurt er peinzend naar, er is nog niet veel af te lezen aan haar gezichtsuitdrukking. Zal ze zijn aanzoek accepteren? Of mikt ze die bos met rozen de strakblauwe zee in? Kunstenaar Alma-Tadema plaatst zijn liefdesverhaal in het antieke Rome, maar de starre gebruiken komen eigenlijk eerder uit zijn Victoriaanse tijdperk, waarin liefde niet altijd zo vanzelfsprekend of gemakkelijk was.

Over de kunstenaar
De Friese Lawrence Alma-Tadema (Dronrijp 1836 – 1912) is een van de meest succesvolle schilders van 19de-eeuws Engeland.
Hij was dé verhalenverteller van zijn tijd. Met zijn verleidelijke schilderijen wekte hij als geen ander de klassieke oudheid tot leven. Zijn impact was zo groot, dat zijn invloed tot op de dag van vandaag zelfs tot in Hollywood doorklinkt.

 

Tags

Liefde Huwelijk Aanzoek Verliefd Stelletje Bloemen

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken