Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Roses - Willai

Kunstwerk: Amo Te Ama Me, Kunstenaar: Sir Lawrence Alma-Tadema, Museum: Fries Museum

Over de inzending

Het nummer wordt gezongen vanuit het perspectief van de persoon rechts op het schilderij. Een jongen die net zijn liefde heeft verklaard aan een meisje met een boeket rozen.


Links van de artiest: Instagram

Details

996 Views
1239 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Willai
Nummer: Roses
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Amo Te Ama Me
Kunstenaar: Sir Lawrence Alma-Tadema
Museum: Fries Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Een jong stel zit op een marmeren bank. Zij kijkt pijnzend naar een bos rozen, hij leunt behoedzaam naar haar toe. Zal zijn aanzoek worden geaccepteerd?

Het verhaal achter het werk
Ik houd van jou, houd jij van mij? Dat is de vertaling van de titel van dit werk (Amo te ama me). Daar zit je dan, in je roestkleurige mantel, op dat keiharde marmeren bankje. De rozen die je net aan het meisje hebt gegeven, liggen in haar blankje armen. Ze tuurt er peinzend naar, er is nog niet veel af te lezen aan haar gezichtsuitdrukking. Zal ze zijn aanzoek accepteren? Of mikt ze die bos met rozen de strakblauwe zee in? Kunstenaar Alma-Tadema plaatst zijn liefdesverhaal in het antieke Rome, maar de starre gebruiken komen eigenlijk eerder uit zijn Victoriaanse tijdperk, waarin liefde niet altijd zo vanzelfsprekend of gemakkelijk was.

Over de kunstenaar
De Friese Lawrence Alma-Tadema (Dronrijp 1836 – 1912) is een van de meest succesvolle schilders van 19de-eeuws Engeland.
Hij was dé verhalenverteller van zijn tijd. Met zijn verleidelijke schilderijen wekte hij als geen ander de klassieke oudheid tot leven. Zijn impact was zo groot, dat zijn invloed tot op de dag van vandaag zelfs tot in Hollywood doorklinkt.

 

Tags

Liefde Huwelijk Aanzoek Verliefd Stelletje Bloemen

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken