Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Golden flannel van Nicole Bianchet jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Golden flannel - Nicole Bianchet

Kunstwerk: Naakt, Kunstenaar: Kunstwerk door Jan Sluijters, Museum: Drents Museum

Motivatie van de artiest

Golden flannel

I watch the sun come crawling from behind the mountain's
grin
I see its beams exploring the decadence of sin
A golden flannel covers the nudity of skin
Enfolded by this gentle light
I lose the darkness of the night
And fly real' high into the sky
And my echoing thoughts
Run loose and lose

While I was scanning through the images.. I'm a fine artist and fetish owner of the museumskaart, I found I had already written the song for THE NUDE. My lyrics of GOLDEN FLANNEL fit like a glove and I found once more that everything is out there. Sometimes the muse inspires the artist, but sometimes it's also the other way around. As art follows no rules here the chicken before the egg.. Or the other way round?


Links van de artiest: Website Facebook

Details

1297 Views
1220 Dagen
0 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Nicole Bianchet
Nummer: Golden flannel
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Naakt
Kunstenaar: Kunstwerk door Jan Sluijters
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Een jonge vrouw lijkt zo op het eerste oog te slapen. Ze ligt op een sofa vol kleurige doeken. Haar uitdagende houding en getuite lippen doen vermoeden dat ze weet dat er naar haar gekeken wordt. De krachtige kleuren en de stevige vlakken geven het geheel een dynamische uitstraling.

Waar gaat het over?

Jan Sluijters gaat in 1901 studeren aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Een paar jaar later wint hij de Prix de Rome waardoor hij studiereizen naar Italië en Spanje kan maken. Hij schildert landschappen en stadsgezichten, maar wordt vooral bekend met zijn portretten. Tijdens zijn hele carrière is het naakt een belangrijk thema voor Jan Sluijters. In het begin zijn het vooral zijn eerste (Bertha) en tweede echtgenote (Greet) die voor hem poseren. Maar vanaf de jaren twintig werkt hij vooral met andere modellen. Op veel van zijn werken ligt de vrouw op een sofa. De sofa is vaak bedekt met veelkleurige kleden om het geheel levendiger te maken.

Over de kunstenaar

Jan Sluijters (1881 - 1957) is een van de belangrijkste en meest spraakmakende Nederlandse schilders uit de 20ste eeuw. Hij staat vooral bekend als ‘de vrouwenschilder’ vanwege zijn schilderijen met daarop zijn favoriete onderwerp: naakte vrouwen.

"Sluijters staat vooral bekend als 'de vrouwenschilder', vanwege zijn schilderijen met daarop zijn favoriete onderwerp: naakte vrouwen" Drents Museum

Tags

Vrouw Naakt Sensualiteit

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken