Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Some like it hotter

Kunstwerk door Singh Twins / Tropenmuseum / 2007


Terug naar kunstwerken

Kunstwerk door Singh Twins

Wat zie je?

Some like it hotter is een moderne variant van de oude Indiase miniatuurschilderingen uit de periode 16de-19de eeuw. Je ziet een jonge vrouw op een bed liggen, naast een boompje. Op de hemel boven haar bed hangt een portret van Brad Pitt. Het tijdschrift in haar hand en de foto op het tafeltje naast haar verwijzen naar films waarin hij speelt. Onder meer Seven years in Tibet en Troy. Naast haar bed staan een flesje Coca Cola, ijsblokjes en twee pantoffeltjes. Op het tafeltje staat een verwijzing naar Nederland: een vaas met een tulp erin. Het werk toont de vermenging tussen de Oosterse en Westerse cultuur.

Waar gaat het over?

Singh Twins maakten het schilderij in 2007 in opdracht van het Tropenmuseum. De opdracht was om te tonen hoe de culturen van India zich verspreid hebben over de wereld. Eerder maakten zij een schilderij dat erg op dit werk lijkt. Dat heet Some like it hot (burning desire). Daarin zwijmelt de vrouw bij een portret van Mel Gibson. Beide werken tonen de vermenging tussen de Oosterse en Westerse cultuur.

Over de kunstenaars

Singh Twins is een kunstenaarsnaam van de vrouwelijke tweeling Amrit en Rabindra KD Kaur Singh. De zussen zijn geboren in Londen en wonen en werken in (de buurt van) Liverpool. Hun ouders komen uit de Punjab in India. 

"Verlangen naar een ander – verlangen naar iemand die er niet is, is een thema dat je veel terug hoort in liedjes uit allerlei culturen"Tropenmuseum

Informatie

nvt

Editie
2016

Tags

2007 Mens Liefde Figuratief Schilderij Verlangen Brad Pitt India Dromen Omzwervingen Onbereikbare persoon Some like it hot

Tropenmuseum

Link naar collectie

Deel dit kunstwerk
Inzendingen

Gerelateerde Kunstwerken