Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Zicht uit het ouderlijk huis II

Kunstwerk door Hans Hoekstra / Drents Museum / 2013


Terug naar kunstwerken

Kunstwerk door Hans Hoekstra

Wat zie je?

In een Hollandse woning in een typische nieuwbouwwijk uit de jaren tachtig zit een jongeman verveeld voor het raam. Buiten schijnt de zon, maar de straten zijn leeg. Het beeld lijkt bijna tijdloos, wie zit nou niet soms zo voor het raam de dag te overpeinzen?

Waar gaat het over?

De kunstenaar confronteert je met de lege momenten in het leven. Alles is bewust vlak en houterig geschilderd. De kwetsbaarheid van de mens wordt benadrukt in de schilderijen van deze jonge kunstenaar. Bewuste keuzes in compositie, vormen en kleurvlakken versterken dit gegeven. Hans Hoekstra is een van de jonge realisten die door het Mondriaan Fonds en het Drents Museum in staat worden gesteld om te werken, verkopen en exposeren.

Over de kunstenaar

Hans Hoekstra (1983) studeerde aan Academie Minerva in Groningen (2003-2007), Kunstacademie Düsseldorf (2005-2006) en De Ateliers in Amsterdam (2007-2009). Waar in zijn vroege werk vooral de aandacht voor de houding van het menselijke lichaam centraal staat met hoekige en houterige gestaltes, brengt Hoekstra in zijn nieuwste werk het interieur en de relatie binnen-buiten nadrukkelijk in beeld. Zijn ervaring van de zichtbare werkelijkheid vormt het uitgangspunt.

"Ik vind het interessant om de mens te deformeren tot een soort bouwwerk" Hans Hoekstra

Informatie

Grootte

110x120 cm (bxh)

Materiaal
Acryl op doek

Editie
2016

Tags

2013 Mens Relatie Figuratief Schilderij Verveling Eenzaamheid Leegte Kwetsbaarheid

Drents Museum

Link naar collectie

Deel dit kunstwerk
Inzendingen

Gerelateerde Kunstwerken