Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

I Crave The Heat - Trebor S'Roc

Kunstwerk: Vaginabroek, Kunstenaar: Duran Lantink, Museum: Wereldmuseum

Over de inzending

Going through the catalogue of works of art the Vagina Paints jumped out at me and kick started my creativity in a way I had not yet experienced. The Words and melodies flowed out of my heart, body and soul and I'm ecstatic with the end result. "I Crave The Heat" is an ode to what a man or a woman is prepared to say or do to enjoy the company of the woman he / she loves and how they all ultimately succumb to the strenght & the seductive power of the female reproductive organ. After studying the lyrics I discovered that the story can also be seen as an internal dialogue between a woman and her vagina but also as a narration of how a woman can enjoy herself intimately being all by herself. Being strong & weak all at the same time.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1188 Views
1240 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Trebor S'Roc
Nummer: I Crave The Heat
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Vaginabroek
Kunstenaar: Duran Lantink
Museum: Wereldmuseum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Een grote roze ronde broek gemaakt van katoen, tule en zijde waarbij de benen als schaamlippen dienen.

Het verhaal achter het werk
De broek werd gemaakt door Lantink voor de popster Janelle Monáe. Zij droeg de broek in de clip bij het nummer Pynk, een ode aan de vulva. Toen de clip uitkwam, ging deze viral. Aanvankelijk vond Lantink het verschrikkelijk, omdat hij niet bekend wilde staan om de vaginabroek. Maar toen werd de broek tentoongesteld in het museum van het Fashion Institute of Technology in New York, als onderdeel van de tentoonstelling Pink: The History of a Punk, Pretty, Powerful Color. Daarna schafte Centraal Museum Utrecht de broek aan voor haar collectie. De exposure heeft hem dus ook veel gebracht.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks?
Mensen zien penissen meestal als iets positiefs: ze verwijzen naar macht, kracht en mannelijkheid. Vulva’s worden als minder zichtbaar territorium juist naar de mysterieuze, duistere en taboesfeer verbannen. Zo heet iemand met een charmante, vaak machtige uitstraling een persoon met ‘Big Dick Energy’. Deze broek past in de beweging om de vulva op een eervol voetstuk te plaatsen.

Bijzonder weetje
Zijn beste vriendin Emma Westeberg regisseerde de videoclip en toen de kleedster afhaakte, belde zij Lantink met de vraag of hij een vaginajurk kon maken. Het werd geen jurk maar een broek. Aan de hand van foto’s van een vagina ging hij op zoek naar de juiste tinten stof. Toen Monáe het resultaat zag, was ze dolenthousiast en bestelde er nog 4 voor de videoclip.

Over de kunstenaar
Lantink (1986) werd geboren in Den Haag en studeerde aan de Rietveldacademie. Op Rietveld begon hij collages te maken en toen hij in een tweedehandswinkel een complete modecollectie van de Nederlandse ontwerper Alexander vond, was hij onder de indruk van de kwaliteit en het vakmanschap, maar vond hij het erg dat zoveel moois was afgedankt. Hij verknipte en husselde de stukken en maakte er nieuwe creaties van voor zijn afstuderen in 2013. Lantink werkt het liefst met designerkleren vanwege de stoffen en de snit.

Extra's
Deze jurk is te zien tijdens de tentoonstelling What a Genderful world. Gender is een hot topic: gendervrije wc’s, NS met ‘beste reizigers’ en de HEMA zonder jongens- of meisjeslabels. Maar wist je ook dat wat we als mannelijk of vrouwelijk zien, grotendeels cultureel bepaald is? In een festivalachtige setting duik je in de wereld van gender en ontdek je hoe dit wereldwijd geuit en beleefd wordt.

Tags

Mode Gender Vrouwelijkheid Feminisme

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken