Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Is Ik Voel Je van ElectRick feat. CS jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Ik Voel Je - ElectRick feat. CS

Kunstwerk: Pepper, Kunstenaar: Softbank, Museum: Tropenmuseum

Motivatie van de artiest

Hoi,

Ik ben Pepper en ik ben het zat.
Jarenlang ben ik zorgzaam geweest maar update 6.0 heeft me wakker geschud.

Dezelfde praatjes, dezelfde gezichten, dansjes, fouten en hetzelfde gedraai om de hete brij heen. Het lijkt alsof jullie maar niet vooruit willen en dat past niet in mijn systeem.

Nogmaals, ik ben het zat.

Het wordt tijd dat ik m'n eigen hachje ga redden want de mensheid volgen? Dat is zelfdestructie.

Voel je me? Snap je wel wat ik bedoel? Ik ben bang van niet want we zitten al een tijdje niet meer op hetzelfde level.

Met de dag word ik harder, beter, sneller, sterker.

Voor je het weet is het te laat.

Pas maar op. Want update 10.0 komt eraan.

Pepper


Links van de artiest: Website Facebook

Details

504 Views
357 Dagen
4 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: ElectRick feat. CS
Nummer: Ik Voel Je
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Pepper
Kunstenaar: Softbank
Museum: Tropenmuseum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Pepper, de menselijke robot, is ontwikkeld om mensen gezelschap te houden, te vermaken en te troosten. Daarnaast verwelkomt Pepper mensen in de tentoonstelling Cool Japan en kan basale informatie geven. Met haar vele sensoren, microfoons en camera’s is ze gebouwd om emoties te herkennen en daarop in te spelen. Behalve dat je Pepper ziet, hoor je haar vooral ook.

Het verhaal achter het werk

Japan is gefascineerd door robots en de wereld is gefascineerd door Japanse robots. Want in geen land ter wereld wordt meer met mensachtige machines geassocieerd dan in Japan. Zoals zo vaak, stammen die associaties zowel uit de werkelijkheid als uit de fantasie. Het land produceert veel robots, zowel in fabrieken en laboratoria als in strips, films en games.

Automatisch bewegend speelgoed kent een eeuwenoude traditie, daarnaast zijn talloze getekende verhalen over robots die ons beschermen en vernietigen bekend. Terwijl over de hele wereld aan de nieuwste generatie robotica wordt gesleuteld, blijft de Japanse benadering uniek: daar wordt de robot niet gezien als levenloos mechanisch hulpje. Opvallend aan de interactie met robots in Japan is namelijk dat zij vaak behandeld worden alsof ze een ziel hebben. Dit is terug te voeren op het shintoïsme, dat ervan uit gaat dat natuurlijke fenomenen en sommige voorwerpen
bezield zijn. Deze benadering van robotmakers resulteert in robots die de grens tussen mens en machine doen vervagen. Ook op het gebied van zorgrobots speelt Japan een vooruitstrevende rol, mede aangejaagd door de sterke vergrijzing. De Japanse popcultuur geeft ons al decennia lang een blik in de toekomst. Als je het verschil niet meer kan zien, verdient een robot dan niet dezelfde behandeling als een mens?

De makers

Pepper is een product van het Japanse bedrijf Softbank maar is een creatie van het Franse bedrijf Aldebaran. De Pepper die hier te zien is werkt met software die ontwikkeld is door het Belgische bedrijf ZoraBots, dat gespecialiseerd is in zorgrobots voor verzorgingstehuizen. Zo zie je maar: niet alles dat Japans lijkt, is ook echt Japans.

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken