Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Le Bateau-atellier - Groove Community

Kunstwerk: Le bateau-atelier, Kunstenaar: Claude Monet, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

Mijn naam is Gerben Wasser en ik ben saxofonist en componist.
Vaak voel ik mij falen als muzikant. Dit omdat de maatschappij waarin wij leven, het moeizaam toe laat om als creatieve geest je eigen weg te vinden.
Toen ik deze kans zag om mijn creatieve geeft de vrijheid te kunnen geven kon ik deze niet voorbij laten gaan. Ik ben hier om te laten zien dat het anders kan. Niet alleen als maatschappij maar ook mijn en onze visie op muziek.
Ons stuk 'Le Bateau-atellier' is op papier maar vier maten lang. Alleen de hoogst nodige informatie wordt gedeeld. Voor de rest is wat wij creëren van het NU en is alleen het NU. Onvoorwaardelijke acceptatie van elk geluid dat tot je komt en elkaar blindelings vertrouwen. Dit is de Groove Community.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1195 Views
1323 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Groove Community
Nummer: Le Bateau-atellier
Genre: Overig
Kunstwerk: Le bateau-atelier
Kunstenaar: Claude Monet
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Op dit schilderij ligt een schildersboot, vastgemeerd tussen twee palen, roerloos in het water. In de kajuit is vaag een figuur te onderscheiden, waarschijnlijk Monet zelf. De bomen langs de rivier, de boot en de lucht weerspiegelen in het kalme water. Monet geeft in dit schilderij een impressie van de rust op het water tijdens een zomerse dag.

Het verhaal achter het werk
Claude Monet woont van 1871 tot 1878 in Argenteuil, een plaatsje aan de Seine net buiten Parijs. Hij laat een boot bouwen waarin hij overdekt, vanaf het water, de omgeving kan schilderen. Zo kan hij vanaf elke geschikte plek de effecten van het licht op het water en op het landschap weergeven. Dankzij de uitvinding van de verftube (in 1841), kan Monet zijn verf makkelijk meenemen en zijn impressies vanaf de boot direct vastleggen op het doek. 

Waarom uitgekozen voor Art Rocks?
Dit schilderij is een paar jaar geleden prachtig gerestaureerd. Onder de vergeelde vernislaag kwamen de frisse, heldere kleuren van Monet tevoorschijn. We zijn heel benieuwd hoe de Art Rocks deelnemers hun impressies van dit kunstwerk zullen vormgeven.

Over de kunstenaar
Monet (1840 - 1926) is een van de belangrijkste Franse impressionisten. De kunstenaars van het impressionisme willen het vluchtige van het moment vastleggen en houden zich vooral bezig met de werking van licht en kleur. Kenmerkend is de manier waarop zij de verf met een losse, snelle toets aanbrengen.

"Probeer te vergeten wat je voor je hebt, een boom, een huis, een veld of wat dan ook; denk alleen maar, hier is een klein blauw vierkant, daar een langwerpig stuk roze, hier een veeg geel en schilder hoe het op je overkomt." – advies van Monet aan jonge kunstenaars.

Tags

Impressionisme Licht Landschap

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken