Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Leven na Dood - Hassenpflug

Kunstwerk: Gezichtsreconstructie bij boomkistgraf van Hegebeintum, Kunstenaar: Skullpting, Museum: Fries Museum

Over de inzending

Bij het zien van dit kunstwerk dacht ik aan het leven en de dood. Over verschillende manieren van leven na de dood. Het idee was een drieluik te beschrijven. Hierin beschrijf ik Leven Na Dood als de hemel en het hiernamaals, als de energie die iemand kan achterlaten en de invloed die het kan hebben en als je dierbaren verliest en als mens verder leeft na de dood. Centraal hierin staat de energie die eeuwig lijkt te leven, dat is leven na dood.


Links van de artiest: Instagram

Details

4410 Views
1365 Dagen
1140 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Hassenpflug
Nummer: Leven na Dood
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Gezichtsreconstructie bij boomkistgraf van Hegebeintum
Kunstenaar: Skullpting
Museum: Fries Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Dit is Beitske, een Friese vrouw uit de zevende eeuw. Onder de lagen aarde van een eeuwenoude terp ligt haar skelet honderden jaren begraven in een uitgeholde boomstam.

Het verhaal achter het werk
Ruim een eeuw geleden doen een paar arbeiders een raadselachtige vondst tijdens het afgraven van de hoogste terp van Friesland. Onder de lagen aarde ligt het breekbare skelet van een vrouw. Na onderzoek blijkt het te gaan om een zevende-eeuwse inwoonster van Friesland. Waarschijnlijk was ze rijk, want om haar nek hangt een ketting van gekleurde kralen, schelpen en kostbaar barnsteen. Bovendien is ze begraven in een uitgeholde boom een zeldzaam materiaal in de kale terpenvlakte van de vroege Middeleeuwen. ‘Beitske’ is de naam die de dame toebedeeld krijgt. En met behulp van een reconstructie door archeoloog Maja D’Hollosy krijgt deze Friese middeleeuwer opeens een heel eigentijds gezicht.

Over de maker
Skullpting is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van (voornamelijk) archeologische gezichtsreconstructies. Mevr. drs. Maja d’Hollosy maakt deze reconstructies. Zij is sind 1990 universitair geschoold archeoloog / fysisch antropoloog. In dit specialisme onderzoekt zij menselijke skeletten uit archeologische opgravingen.

 

Tags

Dood Tijdreizen Geschiedenis Archeologie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken