Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

THE CONSEQUENCE OF ART (HEGEBEINTUM) - ANTONIDES

Kunstwerk: Gezichtsreconstructie bij boomkistgraf van Hegebeintum, Kunstenaar: Skullpting, Museum: Fries Museum

Over de inzending

Menselijke skeletten uit archeologische opgravingen passen precies bij het mysterie, het aboriginal gevoel, maar ook de 'darkness' van deze wereld. Dit kunstwerk representeerd een zeer realistische vorm van de mens, van skelet naar een persoon, al ziet het er toch heel kunstachtig uit, terwijl het dat eigenlijk niet is! Daarvoor heb ik bij dit kunstwerk een zeer diepe en kunstachtige compositie, met een darke en aboriginal feel gemaakt genaamd 'The consequence of art', omdat iets heel realistisch, met verbeelding toch 'kunst' wordt. Wat dat precies is, dat mag je zelf bepalen en voelen. Het hoeft niet per see verwoord te worden, omdat kunst iets is wat je niet met woorden kunt uitdrukken. Dat is de reden waarom kunst bestaat, the consequence of art.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

946 Views
1241 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: ANTONIDES
Nummer: THE CONSEQUENCE OF ART (HEGEBEINTUM)
Genre: Spoken Word
Kunstwerk: Gezichtsreconstructie bij boomkistgraf van Hegebeintum
Kunstenaar: Skullpting
Museum: Fries Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Dit is Beitske, een Friese vrouw uit de zevende eeuw. Onder de lagen aarde van een eeuwenoude terp ligt haar skelet honderden jaren begraven in een uitgeholde boomstam.

Het verhaal achter het werk
Ruim een eeuw geleden doen een paar arbeiders een raadselachtige vondst tijdens het afgraven van de hoogste terp van Friesland. Onder de lagen aarde ligt het breekbare skelet van een vrouw. Na onderzoek blijkt het te gaan om een zevende-eeuwse inwoonster van Friesland. Waarschijnlijk was ze rijk, want om haar nek hangt een ketting van gekleurde kralen, schelpen en kostbaar barnsteen. Bovendien is ze begraven in een uitgeholde boom een zeldzaam materiaal in de kale terpenvlakte van de vroege Middeleeuwen. ‘Beitske’ is de naam die de dame toebedeeld krijgt. En met behulp van een reconstructie door archeoloog Maja D’Hollosy krijgt deze Friese middeleeuwer opeens een heel eigentijds gezicht.

Over de maker
Skullpting is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van (voornamelijk) archeologische gezichtsreconstructies. Mevr. drs. Maja d’Hollosy maakt deze reconstructies. Zij is sind 1990 universitair geschoold archeoloog / fysisch antropoloog. In dit specialisme onderzoekt zij menselijke skeletten uit archeologische opgravingen.

 

Tags

Dood Tijdreizen Geschiedenis Archeologie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken