Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Schat van de Zee van Corda Nueva featuring Mark Fisser jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Schat van de Zee - Corda Nueva featuring Mark Fisser

Kunstwerk: Groovy Coral, Kunstenaar: Kunstwerk door: Ferdi, Museum: Museum Het Valkhof

Motivatie van de artiest

Het kunstwerk was inspiratie voor dit protestlied, waarin zowel kritisch als optimistisch naar de mensheid wordt gekeken. Het lied vraagt aandacht voor het koraal en het leven in de koraalriffen. Dit leven wordt bedreigd, net als veel andere natuur in onze wereld. Natuur die in de totale kringloop onmisbaar is. Het koraal staat symbool voor bedreigde biotopen maar ook voor symbioses van planten en dieren die in harmonie met elkaar leven. Wanneer de mensen meer volgens de hippiegedachte zouden samenleven, dan kunnen we de krachten bundelen om de natuur te redden. De wereld zou er heel anders uit kunnen zien wanneer er meer aandacht en liefde is voor elkaar en de natuur. Liefde zoals je dat zag tijdens de “Summer of Love” in de flowerpowertijd. Het lied laat je meedeinen op het ritme van de zee en neemt je mee naar verborgen schatten, zowel onder als boven water.


Links van de artiest: Website Facebook

Details

3243 Views
1270 Dagen
0 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Corda Nueva featuring Mark Fisser
Nummer: Schat van de Zee
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Groovy Coral
Kunstenaar: Kunstwerk door: Ferdi
Museum: Museum Het Valkhof

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Een beeld dat met zijn kleurrijke, speelse vormen flower power ademt. Het kunstwerk is als het ware geëvolueerd uit de ‘Summer of Love’ van de sixties en komt met popmuziek tot leven.

Waar gaat het over?

Een belangrijke inspiratiebron voor Ferdi zijn zeebloemen als zeeanemonen en zeesterren. In hun grillige verschijningsvorm en onwaarschijnlijke kleurpracht deinen ze op de bodem van de zee met de stroming mee. De spinnenpoten en tentakelkransen van de onderwaterbloemen lijken voortdurend van vorm en kleur te veranderen. De zinnelijkheid van bloemen en planten fascineert Ferdi. Soms zijn de namen van de beelden ontleend aan de popmuziek die Ferdi dagelijks in haar atelier op Radio Luxemburg hoort, de beelden komen door de muziek tot leven.

Over de kunstenaar


Na vele omzwervingen en een zesjarig verblijf in Parijs, besluit Ferdi (Ferdina Jansen) om zich in 1957 definitief te vestigen in Nederland, aanvankelijk in Amsterdam en vanaf even later in het Noord-Limburgse Baarlo. Door een noodlottig ongeval in huis overlijdt Ferdi op 2 februari 1969. In haar Parijse en Amsterdamse periode heeft zij zich als kunstenaar toegelegd op het vervaardigen van sieraden en ijzerplastieken. In 1964 reist Ferdi door Mexico. Daar doet zij inspiratie op voor een nieuwe ontwikkeling in haar beeldende werk. Zij ervaart de vegetatie als heel voluptueus,  bijna een jungle met vele intense kleuren. De grote bloemen zijn indrukwekkend en uit enthousiasme neemt ze papieren bloemen mee uit Mexico. Thuisgekomen begint Ferdi vrijwel meteen met het uitproberen van plastische vormen, gebaseerd op haar indrukken in Mexico.

 

"Het kunstwerk is als het ware geëvolueerd uit de ‘Summer of Love’ van de sixties en komt met popmuziek tot leven." Museum het Valkhof

Tags

Flower power Hippies Jaren zestig

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken