Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Is A Moment for a Moment van JASONgwen jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

A Moment for a Moment - JASONgwen

Kunstwerk: Mindmap, Kunstenaar: Navid Nuur, Museum: Bonnefantenmuseum

Motivatie van de artiest

In een wereld waarin jij en ik samen kunnen werken, kunnen wij samen de realiteit creëren waarin wij collectief samen in willen leven. Vrij van hoe de systeem al is opgebouwd.


Links van de artiest: Website Instagram

Details

725 Views
501 Dagen
2 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: JASONgwen
Nummer: A Moment for a Moment
Genre: Electronic/Ambient
Kunstwerk: Mindmap
Kunstenaar: Navid Nuur
Museum: Bonnefantenmuseum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

BLUE, POWER, FUTURE, YOU, SPIRIT, WORLD, CIRCLE…deze woorden zijn gevangen in drie evengrote circels van blauw neonlicht die elkaar doorkruisen. Alleen YOU staat in het middelpunt van de drie.

Het verhaal achter het werk

Dit werk van Navid Nuur bestaande uit de woorden BLUE, POWER, FUTURE, YOU, SPIRIT, WORLD, CIRCLE en gevangen in drie evengrote circels van blauw neonlicht, doet denken aan een ouderwetse woordspin. Of, zoals ze het nu vaak noemen, een mindmap. Het is een veelgebruikte manier om je gedachten te ordenen en te visualiseren.

In het geval van Nuur plaatst hij een paar op het eerste gezicht simpele, direct leesbare elementen bij elkaar: drie door elkaar snijdende cirkels met daarin woorden. Maar door de specifieke plaatsing van de woorden kom je al snel in de verleiding om het werk te zien als een woordpuzzel die opgelost moet worden.

Wat betekent het bijvoorbeeld dat blue en power samen ruimte geven aan het woord future? Staat het begrip spirit als raakvlak van power en circle voor spiritualiteit als universeel menselijke behoefte? In het midden van het werk waar de cirkels future, spirit en world samenkomen staat het woord you. Zou dit verwijzen naar de kijker zelf?

De kunstenaar laat je met dit werk volop associëren en slingert je daarbij heen en weer tussen het praktische, het universele, het persoonlijke en het individuele.

Over de kunstenaar

Met een achtergrond in de graffiti en skateboardscene, maakte Navid Nuur (Teheran, 1976) meer dan tien jaar geleden de overstap van grafische vormgeving en illustratie naar de autonome beeldende kunst. In relatief korte tijd heeft hij zich ontwikkeld van een veelbelovend talent tot een rijzende ster in de internationale kunstwereld. Navid Nuur heeft een alfabet gemaakt van kauwgum. Via deze site kan je je eigen naam ‘laten kauwen’ en het resultaat printen of delen op social media.


"Ieder werk van de Iraanse kunstenaar Navid Nuur heeft een verrassing.” - Parool

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken