Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Is Wildfire van Lady Blaxx jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Wildfire - Lady Blaxx

Kunstwerk: Mindmap, Kunstenaar: Navid Nuur, Museum: Bonnefantenmuseum

Motivatie van de artiest

Wanneer je in een positieve SPIRIT zit, laat je toe dat mensen je verwarmen, omarmen. Dit werkt als een drijfveer (of ‘drijfvuur’) die zo groot, KRACHTIG en warm is dat het de FUTURE én de WERELD aankan. De liefde van de ander verwarmt en omarmt. Ze laat toe dat JIJ in die positieve SPIRIT kan stappen. Het is een vicieuze CIRKEL van het herkennen en het kijken naar de TOEKOMST, samen met je geliefden, met een positieve ingesteldheid. Daarover gaat ons nummer.
(En als je heel goed kijkt, dan zie je soms ook wat BLAUW in de vlammen van een vuurtje)


Links van de artiest: Website Facebook

Details

1451 Views
460 Dagen
56 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Lady Blaxx
Nummer: Wildfire
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Mindmap
Kunstenaar: Navid Nuur
Museum: Bonnefantenmuseum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

BLUE, POWER, FUTURE, YOU, SPIRIT, WORLD, CIRCLE…deze woorden zijn gevangen in drie evengrote circels van blauw neonlicht die elkaar doorkruisen. Alleen YOU staat in het middelpunt van de drie.

Het verhaal achter het werk

Dit werk van Navid Nuur bestaande uit de woorden BLUE, POWER, FUTURE, YOU, SPIRIT, WORLD, CIRCLE en gevangen in drie evengrote circels van blauw neonlicht, doet denken aan een ouderwetse woordspin. Of, zoals ze het nu vaak noemen, een mindmap. Het is een veelgebruikte manier om je gedachten te ordenen en te visualiseren.

In het geval van Nuur plaatst hij een paar op het eerste gezicht simpele, direct leesbare elementen bij elkaar: drie door elkaar snijdende cirkels met daarin woorden. Maar door de specifieke plaatsing van de woorden kom je al snel in de verleiding om het werk te zien als een woordpuzzel die opgelost moet worden.

Wat betekent het bijvoorbeeld dat blue en power samen ruimte geven aan het woord future? Staat het begrip spirit als raakvlak van power en circle voor spiritualiteit als universeel menselijke behoefte? In het midden van het werk waar de cirkels future, spirit en world samenkomen staat het woord you. Zou dit verwijzen naar de kijker zelf?

De kunstenaar laat je met dit werk volop associëren en slingert je daarbij heen en weer tussen het praktische, het universele, het persoonlijke en het individuele.

Over de kunstenaar

Met een achtergrond in de graffiti en skateboardscene, maakte Navid Nuur (Teheran, 1976) meer dan tien jaar geleden de overstap van grafische vormgeving en illustratie naar de autonome beeldende kunst. In relatief korte tijd heeft hij zich ontwikkeld van een veelbelovend talent tot een rijzende ster in de internationale kunstwereld. Navid Nuur heeft een alfabet gemaakt van kauwgum. Via deze site kan je je eigen naam ‘laten kauwen’ en het resultaat printen of delen op social media.


"Ieder werk van de Iraanse kunstenaar Navid Nuur heeft een verrassing.” - Parool

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken