Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Blue van Bridgit jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Blue - Bridgit

Kunstwerk: Mindmap, Kunstenaar: Navid Nuur, Museum: Bonnefanten

Over de inzending

Wat ‘Mindmap’ bij me opriep was herkenning. Wat Navid Nuur met neonlicht neerzet komt overeen met wat zich in mijn brein afspeelt. Zijn woorden zijn ook mijn filters: Future, Spirit, World, Power.
Soortgelijke figuren zet ik zelf regelmatig op papier als hulp om mijn gedachten, motivatie en ook zingeving te ordenen.
De roterende vorm en het woord ‘Circle’ bepaalden het ritme: mijn lied moest 123,123 een cirkelende beweging krijgen.
Het woord Blue, onderstreept door de kleur van het kunstwerk, fascineert me en werd daardoor titel en thema. Blue van Blue print, je diepste wezen, dat wat bij jou past, van waaruit je leeft.
Ik schreef de songtekst rondom de woorden van Nuur, maar vanuit mijn beleving.
Steeds vanuit ‘we’ omdat het gaat om jou en mij. Wat ik mee wil geven: laat je licht, je eigen kleur, jezelf zien. Authenticiteit, dat is wat de wereld nodig heeft!


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1380 Views
625 Dagen

Deel deze inzending






Artiest: Bridgit
Nummer: Blue
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Mindmap
Kunstenaar: Navid Nuur
Museum: Bonnefanten

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

BLUE, POWER, FUTURE, YOU, SPIRIT, WORLD, CIRCLE…deze woorden zijn gevangen in drie evengrote circels van blauw neonlicht die elkaar doorkruisen. Alleen YOU staat in het middelpunt van de drie.

Het verhaal achter het werk

Dit werk van Navid Nuur bestaande uit de woorden BLUE, POWER, FUTURE, YOU, SPIRIT, WORLD, CIRCLE en gevangen in drie evengrote circels van blauw neonlicht, doet denken aan een ouderwetse woordspin. Of, zoals ze het nu vaak noemen, een mindmap. Het is een veelgebruikte manier om je gedachten te ordenen en te visualiseren.

In het geval van Nuur plaatst hij een paar op het eerste gezicht simpele, direct leesbare elementen bij elkaar: drie door elkaar snijdende cirkels met daarin woorden. Maar door de specifieke plaatsing van de woorden kom je al snel in de verleiding om het werk te zien als een woordpuzzel die opgelost moet worden.

Wat betekent het bijvoorbeeld dat blue en power samen ruimte geven aan het woord future? Staat het begrip spirit als raakvlak van power en circle voor spiritualiteit als universeel menselijke behoefte? In het midden van het werk waar de cirkels future, spirit en world samenkomen staat het woord you. Zou dit verwijzen naar de kijker zelf?

De kunstenaar laat je met dit werk volop associëren en slingert je daarbij heen en weer tussen het praktische, het universele, het persoonlijke en het individuele.

Over de kunstenaar

Met een achtergrond in de graffiti en skateboardscene, maakte Navid Nuur (Teheran, 1976) meer dan tien jaar geleden de overstap van grafische vormgeving en illustratie naar de autonome beeldende kunst. In relatief korte tijd heeft hij zich ontwikkeld van een veelbelovend talent tot een rijzende ster in de internationale kunstwereld. Navid Nuur heeft een alfabet gemaakt van kauwgum. Via deze site kan je je eigen naam ‘laten kauwen’ en het resultaat printen of delen op social media.


"Ieder werk van de Iraanse kunstenaar Navid Nuur heeft een verrassing.” - Parool

Tags



Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken