Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is For Bethany van There There jouw favoriet? Stem nu!

For Bethany - There There

Kunstwerk: Bethany Connecticut USA, Kunstenaar: Kunstwerk door: Fons Haagmans , Museum: Museum Het Valkhof

Over de inzending

“Days are getting shorter”. Hoewel Haagmans in 2004 artist in residence was bij de Joseph Albers Foundation, een mooie prestatie, kent dit werk een donkere ondertoon en toont het weinig optimisme. De stiltes in de refreinen refereren aan de omgeving van Bethany: ultieme rust. ‘For Bethany’ beschrijft het verlangen naar thuis en de mensen om je heen. Vanuit zijn tijdelijke woning schilderde hij dit werk waarin hij voelt dat tijdens de winterperiode de dagen korter worden, op elkaar beginnen te lijken en hij zich vastklampt aan de radio om zich toch thuis te voelen. Zijn oog valt op de aparte manier waarop sneeuw op de bomen blijft liggen. Typerend dat dit detail gekozen wordt als thema voor een werk. Het outro bouwt op richting een climax die er uiteindelijk niet komt maar langzaam vervaagt. Precies zoals in Bethany, Connecticut: het ervaren van rust.


Links van de artiest: Website Facebook

Details

1584 Views
1476 Dagen
16 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: There There
Nummer: For Bethany
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Bethany Connecticut USA
Kunstenaar: Kunstwerk door: Fons Haagmans
Museum: Museum Het Valkhof

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

In 2004 was Haagmans artist in residence bij de Joseph Albers Foundation in Bethany, Connecticut. Hij raakte geïnspireerd door het winterse landschap, waar de sneeuw anders op de bomen leek te liggen dan in Nederland. Het Amerikaanse landschap is vooral wat de door Haagmans geschilderde muzikanten verbindt. Het is hun oorsprong en vaak ook het onderwerp van hun liedjes.

 

Over de kunstenaar

Fons Haagmans (Schinnen 1948) woont en werkt in Maastricht. Hij staat bekend om zijn minimalistische, geabstraheerde schilderijen. Haagmans’ werk is in binnen- en buitenland geëxposeerd.

De afgelopen tien jaar schilderde Haagmans idolen uit de rock ’n roll, blues, country en hiphop. De artiesten zijn in herkenbare poses weergegeven, zoals we ze al ontelbare keren op foto’s hebben gezien. Maar de kunstenaar legt een eigen accent in zijn werk en laat ons daarmee op een andere manier naar bekende beelden kijken.

 

"Haagmans schildert zijn idolen uit de rock 'n roll, blues, country en hiphop." Museum het Valkhof

Tags

Muziek Pop Amerika

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken