Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Stand in line van Anouk Balins jouw favoriet? Stem nu!

Stand in line - Anouk Balins

Kunstwerk: Bethany Connecticut USA, Kunstenaar: Kunstwerk door: Fons Haagmans , Museum: Museum Het Valkhof

Over de inzending

Het schilderij sprak me direct al aan, maar pas de donderdag vóór de deadline begreep ik waarom en kon ik dit lied schrijven. Ik heb een tijd in een fikse depressie gezeten en dan is de wereld grijs, je lichaam onbeweeglijk, de anderen onbereikbaar. De bomen in dit schilderij vertegenwoordigen voor mij depressieve mensen die naast elkaar (over)leven, elkaar zien, maar elkaar niet kunnen raken, ze lijken op elkaar (want ze zijn allemaal een boom), maar ze zijn toch verschillend van elkaar, kijkend naar de schijnbaar onbedwingbare bergen die het leven soms op je pad kan brengen. De bergen heb ik ondertussen gelukkig achter me kunnen laten.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

2151 Views
1460 Dagen
52 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Anouk Balins
Nummer: Stand in line
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Bethany Connecticut USA
Kunstenaar: Kunstwerk door: Fons Haagmans
Museum: Museum Het Valkhof

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

In 2004 was Haagmans artist in residence bij de Joseph Albers Foundation in Bethany, Connecticut. Hij raakte geïnspireerd door het winterse landschap, waar de sneeuw anders op de bomen leek te liggen dan in Nederland. Het Amerikaanse landschap is vooral wat de door Haagmans geschilderde muzikanten verbindt. Het is hun oorsprong en vaak ook het onderwerp van hun liedjes.

 

Over de kunstenaar

Fons Haagmans (Schinnen 1948) woont en werkt in Maastricht. Hij staat bekend om zijn minimalistische, geabstraheerde schilderijen. Haagmans’ werk is in binnen- en buitenland geëxposeerd.

De afgelopen tien jaar schilderde Haagmans idolen uit de rock ’n roll, blues, country en hiphop. De artiesten zijn in herkenbare poses weergegeven, zoals we ze al ontelbare keren op foto’s hebben gezien. Maar de kunstenaar legt een eigen accent in zijn werk en laat ons daarmee op een andere manier naar bekende beelden kijken.

 

"Haagmans schildert zijn idolen uit de rock 'n roll, blues, country en hiphop." Museum het Valkhof

Tags

Muziek Pop Amerika

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken