Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Is Metamorphosis van Wike jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Metamorphosis - Wike

Kunstwerk: Forme uniche della continuità nello spazio, Unieke vormen van de continuïteit in de ruimte, Kunstenaar: Kunstwerk door Umberto Boccioni, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

Ik heb het nummer geschreven over zowel het kunstwerk als de kunstenaar, hun duidelijke drang om vooruit te gaan en hun verlangen naar verandering.
Persoonlijk denk ik dat verandering omwille van verandering geen goede reden is, en dat stil staan en observeren soms een belangrijk deel van het leven kan zijn. Voor mij is het beeld bevroren in het proces van metamorfose, en trekt het flarden (afterimages) van wat het was met zich mee. Hoeveel de kunstenaar ook heeft geprobeerd vooruitgang weer te geven, voor mij verbeeldt het ook hoe ons verleden nog deel van ons is.
Het is het idealistische karakter en de kracht van het idee wat ik zo fascinerend vind. Ik heb die fascinatie en het gevoel dat ik krijg bij het beeld gebruikt als inspiratie voor mijn nummer. In het nummer dat ik geschreven heb ontmoet ik het kunstwerk in menselijke vorm.


Links van de artiest: Website Facebook

Details

1768 Views
1639 Dagen

Deel deze inzending






Artiest: Wike
Nummer: Metamorphosis
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Forme uniche della continuità nello spazio, Unieke vormen van de continuïteit in de ruimte
Kunstenaar: Kunstwerk door Umberto Boccioni
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Een expressief beeld in brons, met een figuur die krachtig een pas naar voren zet. Het gaat om de beweging die wordt verbeeld, niet om de figuur.

Waar gaat het over?

Het gaat Boccioni niet alleen om het weergeven van de vele stadia en momenten van een voortsnellende figuur, maar vooral ook om het idee van beweging van een figuur in de ruimte. ‘Geen pure vorm, maar een puur plastisch ritme, niet de constructie van het lichaam, maar de constructie van de actie van het lichaam.’ 
 
Snelheid en beweging zijn hoofdthema’s van de Italiaanse futuristen. Het klassieke marmeren of bronzen beeld is in hun ogen volstrekt ongeschikt om de moderne wereld en de dynamiek ervan uit te drukken. De esthetiek van de traditionele kunst en cultuur moet dan ook vervangen worden door de ‘nieuwe schoonheid’ van de eigentijdse dynamiek en door onderwerpen als de auto, de trein, de motorfiets, maar ook de mens, in volle beweging. 

Over de kunstenaar

Umberto Boccioni (1882-1916) is zowel schilder als beeldhouwer. In de beelden die hij tijdens zijn korte leven maakt, toont hij zich een ware futurist. In dit krachtige beeld probeert hij de snelheid en de beweging van een menselijke figuur in één sculptuur vast te leggen.

“Op onze euromunten staat de koning. De Italianen maakten andere keuzes. Op de 20 eurocent staat dit wereldberoemde kunstwerk”Kröller-Müller Museum

Tags

Beweging Dynamiek Ruimte Modern

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken