Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Merry-go-round coat rack

Kunstwerk door Studio Wieki Somers / Museum Boijmans Van Beuningen / 2008


KIES DIT KUNSTWERK Terug naar kunstwerken

Kunstwerk door Studio Wieki Somers

Wat zie je?

De Merry-go-round coat rack is een ruimtelijk ballet voor jassen, waarbij het seizoen het kleurenpalet bepaalt. Het kunstwerk doet dienst als de garderobe van het Museum Boijmans Van Beuningen en is direct zichtbaar bij binnenkomst van het museum. 


Waar gaat het over?

De garderobe Merry-Go-Round Coat Rack van Studio Wieki Somers is geïnspireerd op het principe van de oude mijnwerkerskapstok. De opdracht is ontworpen binnen het gelegenheidscollectief ‘Haunting Dogs full of Grace’, een samenwerking van Bertjan Pot, Jurgen Bey, Ted Noten, Simon Heijdens, Frank Bruggeman en Studio Wieki Somers, dat een gezamenlijk ontwerp maakte voor de entree van Museum Boijmans Van Beuningen. De zwevende jassen in de carrousel maken van een functioneel gebruiksmeubel een artistieke installatie die werkt als een spiegel van het museum.

Over de kunstenaar

Achter de naam Studio Wieki Somers gaan twee ontwerpers schuil, Wieki Somers en Dylan van den Berg. Beiden studeerden aan de Design Academy, afdeling Man and Living. Vervolgens startten ze hun eigen bureau, Studio Wieki Somers. Hun werk werd vrijwel direct na hun afstuderen opgenomen in de collectie van Droog Design. Met hun eigenzinnige ontwerpen worden ze gezien als representant van een nieuwe lichting Nederlandse ontwerpers die zich sinds de jaren negentig internationaal manifesteren.

"De zwevende jassen in de carrousel maken van een functioneel gebruiksmeubel een artistieke installatie die werkt als een spiegel van het museum." - Museum Boijmans Van Beuningen

Informatie

Grootte
400 cm x 1200 cm

Materiaal
Meerkleurig touw, metaal, kunststof, metalen kluisjes

Editie
2016

Tags

2008 Natuur Maatschappij Figuratief Installatie Installatie Garderobe Jassen Design

Museum Boijmans Van Beuningen

Link naar collectie

Deel dit kunstwerk
Gerelateerde Kunstwerken