Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Acharerta van Nayema jouw favoriet? Stem nu!

Acharerta - Nayema

Kunstwerk: De Mandril, Kunstenaar: Kunstwerk door Oskar Kokoschka, Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Over de inzending

Ik heb het kunstwerk 5/6 jaar geleden voor het eerst zien hangen in Het Boijmans van Beuningen museum en ik voelde er meteen een connectie mee. Toen de kunstwerken bij Art Rocks bekend werden gemaakt en de Mandril ertussen stond wist ik meteen dat ik hierop geïnspireerd een compositie zou schrijven. Het nummer focust zich in het begin vooral op het mysterieuze deel van de Mandril, die sluipt door de bossen. Later geeft hij zich meer bloot en toont hij meer karakter. De compositie is geschreven vanuit het perspectief van de toeschouwer en laat horen hoe wij het schilderij van Kokoschka ervaren.


Links van de artiest: Facebook

Details

2479 Views
1467 Dagen
50 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Nayema
Nummer: Acharerta
Genre: World
Kunstwerk: De Mandril
Kunstenaar: Kunstwerk door Oskar Kokoschka
Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Je ziet een aap, een mandril, temidden van de natuur. Kokoschka schilderde deze mandril in de dierentuin van Londen. Voor Kokoschka was beweeglijkheid van penseelvoering en toets een essentieel kenmerk van het expressionisme. Modellen moesten constant in beweging zijn. Hij wilde niet alleen het lichaam schetsen, maar vooral het lichaam in beweging. Omdat dieren niet poseren, beschouwde hij ze als ideale onderwerpen. 

Waar gaat het over?

In 1909 begon Oskar Kokoschka met schilderen van 'psychologische portretten'. In deze portretten trachtte hij de ziel van de geportretteerde in een beeld te vangen. Na de Eerste Wereldoorlog, waarin Kokoschka als Oostenrijkse soldaat ernstig gewond was geraakt, kreeg hij internationale bekendheid als kunstenaar. Ondanks het expressionistische karakter van zijn werken, was Kokoschka niet verbonden aan de moderne kunstbewegingen van zijn tijd.

Over de kunstenaar

In 1909 begon Oskar Kokoschka (1886-1980) met schilderen van 'psychologische portretten'. In deze portretten trachtte hij de ziel van de geportretteerde in een beeld te vangen. Na de Eerste Wereldoorlog, waarin Kokoschka als Oostenrijkse soldaat ernstig gewond was geraakt, kreeg hij internationale bekendheid als kunstenaar. Ondanks het expressionistische karakter van zijn werken, was Kokoschka niet verbonden aan de moderne kunstbewegingen van zijn tijd.

"Omdat dieren niet poseren, beschouwde Kokoschka ze als ideale onderwerpen." Museum Boijmans Van Beuningen

Video over dit kunstwerk

Tags

Expressie Dieren

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken