Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Zonder titel (editie 2016)

Kunstwerk door Simon Schrikker / Drents Museum / 2010


Terug naar kunstwerken

Kunstwerk door Simon Schrikker

Wat zie je?

Als je deze woeste rode hond van Simon Schrikker (1973) één keer hebt gezien, staat hij op je netvlies gegrift. Het lijkt wel of hij rechtstreeks uit de hel is weggelopen en of hij met bloed geschilderd is.

Waar gaat het over?

"Altijd maar weer die honden", verzuchtte Schrikker. Toch blijft hij elke keer bij de hond uitkomen. Dreiging, woede en luiheid zijn allemaal kwaliteiten van de mens die volgens hem in een hondenlijf sterker zichtbaar worden. Schrikker sluit daarbij op een heel eigentijdse manier aan bij de klassieke dierparabels. Zijn honden staan symbool voor het grimmige gedrag van de mens en maken dat op de meest confronterende wijze zichtbaar.

Over de kunstenaar

Simon Schrikker (1973) werd geboren in Utrecht en volgde zijn opleiding aan Kunstacademie Minerva in Groningen. Inmiddels woont en werkt Schrikker in Rotterdam. De kunstenaar houdt van de dierlijke combinatie van onschuld en waakzaamheid. Het idee dat verf iets achter de werkelijkheid uitdrukt, en dat schilderkunst leeft, is essentieel in Schrikkers oeuvre.

"Schrikker toont graag de rijkdom van de verf. Hij zegt daarover: ‘Verf is organisch, schilderkunst leeft. Daar gaat het om, een afspiegeling van het leven"Drents Museum

Informatie

Grootte
210 x 190 (bxh)

Materiaal
Olieverf en spuitlak op doek

Editie
2016

Tags

2010 Dier Maatschappij Figuratief Schilderij Dreiging Woede Luiheid Waakzaamheid

Drents Museum

Link naar collectie

Deel dit kunstwerk
Inzendingen

Gerelateerde Kunstwerken