Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

catastrophes - YOUNG KICKA

Kunstwerk: De tuin van de inrichting, Kunstenaar: Vincent van Gogh, Museum: Van Gogh Museum

Over de inzending

Ik heb dit nummer vooral gemaakt vanuit de sfeer van het schilderij. Ik heb de nadruk van de link tussen het schilderij en de song niet perse gelegd op mijn tekst, maar meer op het gevoel wat beide dingen bij je oproepen. Toen ik het schilderij voor het eerst zag kreeg ik een best wel eenzaam gevoel, en ik vond het beeld zelf ook best deprimerend. Ik ben toen gelijk gaan produceren om het beeld te matchen en heb de beat toen gemaakt. De song heeft een melancholische sound, en ik vind dat als je het nummer opzet en kijkt naar het schilderij, er zeker toegevoegde waarde is omdat het beeld en geluid elkaar versterken. Thanks voor het luisteren en hopelijk spreekt het aan! :)


Links van de artiest: Instagram

Details

1502 Views
1240 Dagen
21 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: YOUNG KICKA
Nummer: catastrophes
Genre: Hiphop
Kunstwerk: De tuin van de inrichting
Kunstenaar: Vincent van Gogh
Museum: Van Gogh Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
De tuin van de inrichting in Saint-Rémy

Het verhaal achter het werk
Dit schilderij toont de tuin van de inrichting in Saint-Rémy waar Van Gogh een jaar was opgenomen. Hij werkte er regelmatig als hij door zijn ziekte het terrein niet mocht verlaten. Aan zijn vriend Bernard schreef hij over dit schilderij: ‘Je begrijpt wel dat de combinatie van roodoker, groen dat donker is gemaakt met grijs en de zwarte strepen die de contouren aangeven, een beetje het angstgevoel opwekken waaraan sommige van mijn lotgenoten soms lijden, dat men "een rood waas voor de ogen krijgen" noemt.’ 
Van Gogh had ontdekt dat hij met kleuren een gevoel kon uitdrukken. Hij versterkte de emotionele lading van zijn werken door kleuren te combineren tot een harmonie of juist een contrast.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks
Dit schilderij is uitgekozen vanwege de bijzonder gekleurde lucht en de emotie die in dit werk voelbaar is. Van Gogh schilderde hier de tuin van de inrichting in Saint-Rémy waar hij een jaar was opgenomen. Hij wilde met kleuren een gevoel uitdrukken. De groen- en paarstonen die Van Gogh met precieze penseelstreken in de lucht schilderde na een hevige regenbui, maken zijn hevige emoties voelbaar.

Over de kunstenaar
Vincent Willem van Gogh (Zundert, 30 maart 1853 – Auvers-sur-Oise, 29 juli 1890) was een Nederlandse kunstschilder. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de twintigste-eeuwse kunst. Van Gogh wordt gezien als een van de grootste schilders van de 19e eeuw. Deze erkenning kwam echter pas laat.

Bijzonder weetje
Wist je dat de blauwgekleurde penseelstreken rechts langs het gebouw regenplassen voorstellen?

  ‘Je begrijpt wel dat de combinatie van roodoker, groen dat donker is gemaakt met grijs en de zwarte strepen die de contouren aangeven, een beetje het angstgevoel opwekken waaraan sommige van mijn lotgenoten soms lijden, dat men "een rood waas voor de ogen krijgen" noemt.’

 

Tags

1889 Saint-Rémy-de-Provence Schilderij Landschap Natuur Vincent van Gogh

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken