Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

She Leaves Me There - Penny

Kunstwerk: De tuin van de inrichting, Kunstenaar: Vincent van Gogh, Museum: Van Gogh Museum

Over de inzending

Wij zijn een jong en nieuw duo en kunnen niet wachten om onze muziek met zoveel mogelijk mensen te delen. Onze muziek is een toegankelijke vorm van vele stijlen binnen jazz, en daardoor interessant voor een breed publiek. Art Rocks lijkt ons een hele goede kans om onze liedjes en stemmen te laten horen.

Op het conservatorium hebben we ons ontwikkeld tot de muzikanten die we nu zijn en door toeval zijn we de afgelopen maanden samen liedjes gaan schrijven op de gedichten van A.A. Milne. Nu zijn we een repertoire op aan het bouwen en in onze repetities en schrijf-sessies gaan we altijd op een heel organische en natuurlijke manier te werk. Dit willen we graag ook op het podium ten gehore brengen, met publiek delen en op deze manier mensen meenemen in de gedichten van Milne en onze eigen composities.

Art Rocks sprak ons gelijk aan omdat wij al veel inspiratie gehaald hadden uit de poëzie en het leek ons een leuke nieuwe uitdaging om ook inspiratie uit andere kunstvormen te halen. Terwijl wij door de schilderijen aan het scrollen waren kwam er gelijk al veel inspiratie en associaties tevoorschijn.
Van Gogh sprak ons aan omdat de schilderstijl erg expressief en emotioneel is en dit iets is wat wij in onze muziek ook zoeken. Wij proberen de muziek altijd in dienst te laten staan van de boodschap die wij over willen brengen.
De tuin van de inrichting sprak ons in eerste instantie aan vanwege de kleuren die heel erg bij ons geluid passen. Nadat wij ons in dit schilderij hadden verdiept kwamen wij erachter dat het goed zou passen bij ons en deze tijd. Gekte, Isolatie en het letterlijke leven in een waas.
Uiteindelijk zijn we beide aan het werk gegaan. Eerst met klanken, harmonieën en ritmes, en vervolgens met tekst.

We willen ook graag weer meer podiumervaring opdoen in deze tijd en live muziek delen met anderen ondanks de huidige situatie. Zo hopen we anderen te inspireren en ook zelf inspiratie op te blijven doen.
Als muzikant blijf je jezelf altijd verder ontdekken en we willen graag experimenteren met onze stemmen en muziek en het publiek hierin betrekken.
Ook dromen wij ervan binnenkort samen een album op te kunnen nemen.
In deze tijd kunnen wij ons goed mee laten slepen door de verhalen uit andere kunsten en we willen dan ook graag deze en onze verhalen delen met anderen.
Wij kijken er naar uit meer samen te kunnen spelen en hopen dat deze wedstrijd ons meer kansen zal bieden.


Links van de artiest: Website Instagram

Details

1616 Views
1331 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Penny
Nummer: She Leaves Me There
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: De tuin van de inrichting
Kunstenaar: Vincent van Gogh
Museum: Van Gogh Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
De tuin van de inrichting in Saint-Rémy

Het verhaal achter het werk
Dit schilderij toont de tuin van de inrichting in Saint-Rémy waar Van Gogh een jaar was opgenomen. Hij werkte er regelmatig als hij door zijn ziekte het terrein niet mocht verlaten. Aan zijn vriend Bernard schreef hij over dit schilderij: ‘Je begrijpt wel dat de combinatie van roodoker, groen dat donker is gemaakt met grijs en de zwarte strepen die de contouren aangeven, een beetje het angstgevoel opwekken waaraan sommige van mijn lotgenoten soms lijden, dat men "een rood waas voor de ogen krijgen" noemt.’ 
Van Gogh had ontdekt dat hij met kleuren een gevoel kon uitdrukken. Hij versterkte de emotionele lading van zijn werken door kleuren te combineren tot een harmonie of juist een contrast.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks
Dit schilderij is uitgekozen vanwege de bijzonder gekleurde lucht en de emotie die in dit werk voelbaar is. Van Gogh schilderde hier de tuin van de inrichting in Saint-Rémy waar hij een jaar was opgenomen. Hij wilde met kleuren een gevoel uitdrukken. De groen- en paarstonen die Van Gogh met precieze penseelstreken in de lucht schilderde na een hevige regenbui, maken zijn hevige emoties voelbaar.

Over de kunstenaar
Vincent Willem van Gogh (Zundert, 30 maart 1853 – Auvers-sur-Oise, 29 juli 1890) was een Nederlandse kunstschilder. Zijn werk valt onder het postimpressionisme, een kunststroming die het negentiende-eeuwse impressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de twintigste-eeuwse kunst. Van Gogh wordt gezien als een van de grootste schilders van de 19e eeuw. Deze erkenning kwam echter pas laat.

Bijzonder weetje
Wist je dat de blauwgekleurde penseelstreken rechts langs het gebouw regenplassen voorstellen?

  ‘Je begrijpt wel dat de combinatie van roodoker, groen dat donker is gemaakt met grijs en de zwarte strepen die de contouren aangeven, een beetje het angstgevoel opwekken waaraan sommige van mijn lotgenoten soms lijden, dat men "een rood waas voor de ogen krijgen" noemt.’

 

Tags

1889 Saint-Rémy-de-Provence Schilderij Landschap Natuur Vincent van Gogh

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken