Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Is colorless van Wike jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

colorless - Wike

Kunstwerk: Opposites of white, Kunstenaar: Roni Horn, Museum: Kröller-Müller Museum

Motivatie van de artiest

Toen ik Opposites of White zag sprak het me direct aan door de veelzijdigheid van de glazen vormen. Ik ben toen bezig gegaan met het schrijven van een nummer dat reflecteert wat dit kunstwerk betekent voor mij. In "colorless" is het kunstwerk is een metafoor voor hoe we de buitenwereld reflecteren, en dus veranderen met onze omgeving. Zonder de wereld om ons heen zijn we kleurloos.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

441 Views
453 Dagen
0 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Wike
Nummer: colorless
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Opposites of white
Kunstenaar: Roni Horn
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Twee ronde glazen sculpturen van glas. 

Het verhaal achter het werk

Deze twee objecten van de Amerikaanse kunstenaar Roni Horn zijn gemaakt door vloeibaar glas gedurende vierentwintig uur in een mal te gieten en in vier maanden tijd langzaam af te laten koelen. De ruwe zijden laten de textuur zien van de mallen. De bovenkanten zijn glad en glanzend, doordat het glas hier alleen in contact is gekomen met de omringende lucht. Afhankelijk van het standpunt tonen ze zich als een messcherp vlak, of juist als een eindeloze diepte.

Roni Horn speelt hier met de dubbelzinnige eigenschappen van glas. Het is vloeibaar gemaakt en weer gestold tot een schijnbaar vaste staat, maar het is in essentie een vloeistof. Met dit spel brengt Horn de toeschouwer in verwarring: het is onmogelijk om met het blote oog vast te stellen wat de ‘identiteit’ van het materiaal is en of het binnenste van de sculpturen vast of vloeibaar is.

Opposites of White vormt een paar. Er is geen hiërarchie tussen de onderdelen. De twee elementen, de een zwart, de ander kleurloos, hebben meer gemeen dan dat ze van elkaar verschillen. In Horns optiek zijn deze objecten dubbelgangers, tegenpolen die allebei de afwezigheid van kleur demonstreren, terwijl wit (licht) juist alle kleuren in zich draagt.

 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken